Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB Pendrive, Ki ért hozzá?

Béluska2016 kérdése:

USB Pendrive, Ki ért hozzá?

Figyelt kérdés

Bugyuta kérdés lesz, de szeretném ha valaki segítene megfejteni egy rejtélyt. Tudom hogy a programokat tilos másolni, ellopni, én nem is akarok semmi illegálisat tenni! De a problémám az hogy vettem, legálisan méregdrágán, 100usd egy angol nyelvtanító programot egy reptéren, a dutyfee-ben. Ez egy teljesen átlagos Kingston márkájú, 8GB-os, fémházas USB Stick, amiben minden gravírozott felirat eredetinek tűnik (összehasolítva egy magyar bolti üres pendrive-val.)

A gond, ha bedugom a gépbe és win saját mappa kezelés, vagy totál commander szerint, CSAK 1,2 Gb! Tudtommal ilyen méret nem is lehet. Ezen, 1,1 Gb foglalt 0,1 Gb szabad terület van. Semmit nem tudok a másik 6.8 Gb-ra tenni olyan mintha nem is lenne!? Ráadásul a progit lemásolni, vagy áthelyezni sem engedi, mert elkezdi csinálni, majd félúton mindig ugyan azon fájlnál kiírja hogy nem olvasható. Ami nem lehet igaz mert a progi ami az EUROTALK nevű tökéletesen megy. Másik furcsaság, hogy nem telepít semmit a gépre, mappa, ikon, exe fájl, csak akkor működik, ha pendrive folyamatosan be van dugva és onnan van indítva. Kihúzom megáll. Tehát a progi használhatatlan a pendrive nélkül, a pendrive meg semmi másra nem használható! Ennek mi az oka? Lehet rajta változtatni valami trükkel?

2016. máj. 24. 22:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Másolásvédelem van rajta, plusz a pendrive maga hardverkulcsként működik, bedugva kell lennie ahhoz, hogy a program működjön. Ezt a pendrive-ot nem azért adták neked, hogy te normál pendrive-ként használd – pont úgy, mint amikor DVD-n veszel meg egy programot, azt se úgy adják, hogy te arra mondjuk zenét másolhass, ha még van rajta szabad hely.

Ennélfogva ha semmi illegálisat nem akarsz tenni, akkor használd úgy, ahogy van, mást nem tudsz vele csinálni.

2016. máj. 24. 22:39
 2/11 anonim ***** válasza:

100$ od volt egy ilyen programra, de vacakolsz vele mert nincs 1000ft od egy 8gb os pendrive ra.

Épp azért volt ilyen drága, mert ügyesen megoldottá, hogy csak pendriveról menjen, és ne is lehessen róla lelopni.

2016. máj. 24. 22:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Nagyából értelek. :)

A "nem illegálisat" úgy értem, hogy nem akarom eladni a progit, vagy ilyesmi... Csak kevés a szabad usb a laptopomon. :) A veszek egy cd/dvd változatot az ugye valami önkicsomagoló exe fájl, berakom, lefut, ott van a vinyon, bármikor üzemkész, ikon az asztalon és használom, cd/dvd lemez pihizik a fiók mélyen. Szóval erre gondolok. A második esetleg opció, az meg a huszon ezer forintos ára miatt, ha tényleg CSAK 1,1 gb-ra pocsékoltak 8 gb-os eszközt ne legyen már kihasználatlan, le sem törölném a progit róla, hiszen ezen esetben "telepító lemezként fukcionálna" ahogy te is helyesen írod. Ergó csak a pénzemért használnám a 6,8gb-ot ami ugye alap esetbe kb. 5000 ér.

2016. máj. 24. 22:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen spúr vagyok! :)

Szóval igazad van, vehetek egy usb elosztó kütyüt kb 1500. De 3 usb-ből az egyik halott. A másik kettőn osztozkodik, az internet stick, a nyomtató, az egér, néha egy pendrive, vagy memókártya olvasó, nem beszélve esetleges led lámpa, vagy teló usb. na de akkor az elosztás lehet csak megoldás? A program másolása (esetleg értékesítése) amit a második hozzászóló írt az illegális ez oké. Nem ezt akarom! De telepíteni miért nem lehet, hogy ne kelljen maga az usb állandó kapcsolata?

2016. máj. 24. 23:07
 5/11 anonim válasza:

A programot ugy irtak meg, hogy a mukodese kozben folyamatosan ellenorizze, hogy megvan-e a pendrive.

Ez teljesen fuggetlen a telepitestol, ez egy masolasvedelmi eljaras.

2016. máj. 25. 00:34
 6/11 A kérdező kommentje:

Bocs de bizti nehéz a felfogásom. :)

A másolásvédelem, ha lopni akarnám, az az hogy a fájlok nem másolhatók, olvasható fájlkezelővel. Ez rendben van nem is akrom másolni, és mint írtam ha megpróbáltam kiírja hogy "nem olvasható". Ez rendben.

1. Másolás Én azért gondoltam hogy a pendrive összes fájlát felmásolpm a vinyóra, hogy onnan tudjam elindítani ne kelljen bedugva lennie.

2. Instalálás. Ha lenne olyan funkció, ami az exe fájl futtatásakor nem a programot indítja el, hanem egy telepítési folyamatot, mint általában a progik, akkor maga csomagolná ki önmagát és másolná fel, tehát akkor is lophatatlan lenne. És eszembe se jutott volna az 1, pont, hogy másoljam.

3. Nem értem hogy egy folyamatosan bedugott pendrive, ami engem pusztán zavar, miféle lopásvédelem?

4. Most van üres hely, vagy nincs üres hely rajta? Miért 1,2 gb-nek látja, hol van a többi 6,8 gb?

5. akkor semmilyen trükk nem létezik, hogy "instalálva" a gépről használjam?

2016. máj. 25. 02:23
 7/11 anonim válasza:

- Kulonfele hasonlo lopasvedelmi, szoftvermasolasvedelmi eljarasok leteznek. Vannak programok amiket nem nagyon vedenek csak koddal, vannak amik folyamatos internetkapcsolatot tartanak fenn.

Aztan vannak dragabbak, amik hardveres kulcsot igenyelnek (itt millio forintokrol beszelunk.)

Ezek a vedelmek mindig zavarjak azt, aki fizetett a termekert - viszont sokkal kevesebben tudjak ellopni.

- Mivel megvetted, megvan a blokk hozza, teljesen legalisan hasznalhatsz torest, cracket a programhoz. Ehhez viszont erdemes lenne valaki hozzaertot megkerni, mert konnyu igy virust osszeszedni.

- Sokat a pendriverol nem tudok mondani, mert sokminden lehetseges. Viszont egy pendriveot lehet a gyartas utan hardveresen (egy kapcsoloval, egy darab drottal) irasvedette tenni. Ezzel a doboz megbontasa nelkul nem tudsz mit kezdeni - ha pedig sikerul, lehet nem is mukodik tovabb a program.

2016. máj. 25. 08:59
 8/11 anonim ***** válasza:

"teljesen legalisan hasznalhatsz torest, cracket a programhoz"

Ez egyáltalán nem igaz. Számítástechnikai rendszer védelmére szolgáló módszer megkerülése vagy kiiktatása bűncselekménynek számít akkor is, ha vettél egy licencet az adott programhoz. Csak egy tébolyult cég írna olyat a licencszerződésbe, hogy a felhasználó jogosult feltörni a hardverkulcs-védelmet. Akkor minek alkalmaztak volna hardverkulcsot már eleve?

"Nem értem hogy egy folyamatosan bedugott pendrive, ami engem pusztán zavar, miféle lopásvédelem?"

Gondolkozzál már egy sort, kérdező, mielőtt ideöntöd a kérdéseidet. Ha nem kell a program futtatásához a pendrive, onnantól nyugodtan lehet sokszorosítani, odaadhatod akár százezer haverodnak is. Amíg kell a pendrive, addig viszont csak egy gépen használható a program. Te tényleg nem érted, ezen mi a védelem??

2016. máj. 25. 12:49
 9/11 A kérdező kommentje:

Bocsi, de nem értem.

A Windows, Office, Nero, Vagy bármilyen "telepítendő" progit említhetnék... Beteszem a lemezt, és írhatok pendrive-t is, hiszen már mindent lehet pendrive-ról is telepíteni, elindul a telepítő, kér egy jelszót, kódot, és működik. Mégsem adhatom oda senkinek, mert valamilyen csoda folytán, kiírja, hogy te nem vagy jogos felhasználó, vagy ez a kód már használt, a programot csak egy gépre lehet telepíteni, vagy ilyesmi. Tehát megoldották. Nos ehhez a kütyühöz is van doboz, melyben van egy betű-szám kód. Amit fogalmam sincs mire kell használni, hisz csodával határos módon a működés előtt vagy közben nem kéri sehol, semmikor. Tehát és naivan azt hiszem (amit, lehet rosszul hiszek) Hogy ha majd a HATÓSÁG egyszer kíváncsi lesz, miért van a birtokomban ez a Pendrive és rajta ez a progi, akkor ezt a kártyát megmutatva megnyugszanak. Ergó mégegyszer hangsúlyoznám a két fő problémámat.

1. Nem másolni, lopni, eladni akarom! Hanem feltelepíteni, ne legyen bedugva a pendrive, mint ahogy eddig (általam ismert, használt) programoknál ez sosem feltétel!

2. Csupán, mint hülye, paraszti ésszel, nem értem minek pocsékol 8gb el a 1.1gb proginak? Ergó keresem az üres helyet...

2016. máj. 25. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Minden szoftvergyártó olyan védelmet alkalmaz a szoftverén, amilyet akar, ezek ilyet akartak.

És verd már ki a fejedből, hogy te pendrive-ot vettél, amit használni akarsz. Nem vettél pendrive-ot, szoftvert vettél.

2016. máj. 25. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!