Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX 970 mellé FX-8***?

GTX 970 mellé FX-8***?

Figyelt kérdés

A fent emlitett VGA van kinézve, de a jelenlegi AMD configos gépemben egy FX-6300 pörög, és hogy megspóroljam az alaplap cserét (illetve az intel márkanév felárat), szeretnék AM3-as foglalatú processzorok mellett maradni.

Milyen FX jöhet szóba 970 mellé? FX-8350-re gondoltam.

Vagy nagyon nagy melléfogás lenne AMD-vel használni?

Intelben egyébként 4590 vagy 4690 van a látótérben, de a 8350 lényegesen olcsóbb és alaplapot se kell cserélni.

Szerintetek?

2016. máj. 23. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Hogyha AMD-t veszel és pláne FX-8350-et, akkor úgy válassz alaplapot, CPU hűtőt, hogy húzni is tudd. Mert amúgy az i5 simán kenterbe veri, és mondom én ezt elkeseredve úgy, hogy világ életemben AMD felhasználó voltam. Jobban jártam volna én is egy i5-tel szerintem, bár nekem inkább a kártya az ami sz*r.

FX-8320E

Radeon R9 270 2GB

16 GB DDR3 RAM

2016. máj. 23. 21:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Amiért intelt javaslunk az az, hogy játékra nincs konkurencia. AMD nem készít i7-tel, de még i5-tel sem összehasonlítható processzort.

https://www.youtube.com/watch?v=I-JtmIfS4sw

i3-6100 szinttel ér fel az FX-8350, a tesztkonfig egyébként GTX980Ti-al volt, így egy GTX970 mellé egy FX-6300 is elég. Szóval felesleges a csere.

Inkább várd meg a GTX1070-t és vegyél olyat.

2016. máj. 23. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
AM3 már "elavult" foglalat tehát a teljesítménye és egyéb paramétereit is így kell kezelni, ezek ellenére drágák és roppant gyenge az amd procik többségének a hűtése, nagy a fogyasztása és a hőtermelése, szóval "erősebb" tápot és jobb hűtést kell venned. Tehát egy komplett i5 ös konfig olcsóbb mint egy am3-as. Ha van mindened akkor viszont igen jó választás lenne a 8 as FX. A gtx 970-et pedig ki fogja "hajtani" rendesen.
2016. máj. 23. 21:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Szivem szerint várnék még az 1070-esre, csak a 7870-esem már használhatatlanná vált... állandóan csikoz, kifagy, "szoftverillesztő nem válaszol", már a gépházam itt-ott "dombornyomatos" :D

Meg őszintén próbálok spórolni rajta, (nem nagyképűségből) de nem azért mert nincs, hanem mert bosszant hogy a mai játékok max beállitásaihoz olyan pc-k kellenek már amik jóval 250 de inkább 300 ezer közelébe kerülnek.

Én ezt a konfigot meg 3 éve vettem, 170 volt szállitással mindennel, és az egyetlen játék a Crysis 3 volt, aminél kikapcsolt élsimitással kellett játszanom az állandó 40 feletti FPS számért (full HD monitoron). Most mit kapsz 170-ért? Az 1070 fog majdnem annyiba kerülni mire eléri az itteni piacot :D

És ahhoz képest nem fejlődtek annyit a játékok. Meg lehet nézni a Crysis első részét, 2007, 9 éves játék és sok next gen cim rondább meg butább...

2016. máj. 23. 21:40
 5/10 A kérdező kommentje:
De egyébként jogos az érvelés az AMD-vel szemben, és köszönöm a válaszokat. Majd meglátjuk, egyelőre a VGA az égető mert ha egyáltalán nincs, akkor semmilyen játék se fut. :)
2016. máj. 23. 21:44
 6/10 anonim ***** válasza:

én maradnék az FX-6300-nál,az a plusz két mag nem annyira lényeges.inkább dobj rá egy komolyabb hűtőt,és rángasd meg keményen.

húzva i5-2500k szintjét hozza a legtöbb helyen.egyébként meg ne méregessük már az i3-6100-at az FX-ekhez...14nm vs 32nm,mit vártok?húzva még mindig szépen el lehet lenni FX-el.

2016. máj. 23. 22:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, másik FX-et használó ismerős is a hűtőt plusz húzást ajánlotta. De mivel a proci még annyira nem égető, lehet ezt kipróbálom!
2016. máj. 24. 06:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Nos, nekem van olyan AMD gépem is, amiben éppen egy FX-8350-es processzor fut, és a következők igazak:

1.: Még most is minden játék tökéletesen fut rajta, húzás nélkül!

2.: A vízhűtés alapból 32-33 fokon tartja, és még nagyobb játék használata esetén sem megy 60 fok fölé.

3.: A fogyasztása meg átlagos használat (internet, zene, stb.) esetén az 50W-ot nem lépi túl!

Természetesen egy gépet sokféleképpen össze lehet rakni, nyilván az enyém nagyon jól lett összerakva... :-)

2016. máj. 24. 09:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Ennyiből nem derül ki, hogy jól raktad-e össze. Agyonhúzott FX9590-t is 30 fokon lehet tartani, ha mineraloil setupot építünk köré.
2016. máj. 24. 11:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Én például inkább húznék agyon egy Fx-9590 et, mint bármit. Engem nem érdekel se a számla se a hő,

lehet húzni osztán cső. :-) Ez most jambikus vagy daktilus.:-)

2017. jan. 13. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!