Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor upgrade AMD -> Intel?

Processzor upgrade AMD -> Intel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Jelenleg Fx 8350-em cserélném Intel-re. Először egy i5 4690k-t néztem ki magamnak egy biztos alaplappal. Sokan mondták inkább cseréljek az új Skylake procikra. Ott pedig csak egy i5 6600k-ra van keretem mellé egy MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplapot néztem, de ugyebár új ram is kéne. Ezért is vagyok tanácstalan. i5 4690k mellé meg jelen konfigból lenne 16gb 1866mhz kingston ramom, ezzel is tudnék picit spórolni. Szerintetek Melyiket válasszam? Illetve ha eladom kb 80k ért az fx-et és az asus sabertooth 990fx lapom vegyek inkább egy i7 6700k-t? Mert az a helyzet gépházra és egy új tápra is lassan kellene költekeznem.

Sok tesztet néztem de nemtudom hol húzzam meg a határt. Előre is köszi a válaszokért!

2016. máj. 21. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
A Ramot és a proci+alaplapot összesen sztem el tudod adni 100 -ba. És akkor mehet az i7-6700k + egy Z170 -es lap.
2016. máj. 21. 18:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Legalábbis én így csinálnám.
2016. máj. 21. 18:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Talán, Köszi :D
2016. máj. 21. 18:50
 4/10 Lord Hidan ***** válasza:
Ha a ramokat is eladod és újat veszel azokon se buksz sokat. Nem sokkal olcsóbban mennek használtan
2016. máj. 21. 18:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Viszont ha a Haswell 4690k-nál maradsz, akkor sincs semmi tragédia. Egy erős proci, nem régi még informatikai szemmel sem (2 éves), mindenre elég, ami ma szembe jöhet 2k (wqhd) és az alatti felbontáson játékok alatt (full hd-t is beleértve).

Én a helyedben megtartanám a ramokat, megvenném a 4690k-t, hozzá az alaplapot és vígan élném tovább az életem.

De ez egyén függő. Én pl nem szeretek sokat költeni, mindig teljesen kicserélni a hardverelemeimet. Igaz, hogy nálad - mint említetted - táp és házcsere is esedékes. A vga az kompatibilis az új lapokkal is, a pci express sín nem változott, így tényleg a te döntésed.

Ha úgy érzed, hogy új gépre van szükséged, akkor építs fel egyet a nulláról, olyanra, amilyenre te megálmodtad.

Ha spórolni akarsz, akkor mentsd át a mostaniból amit tudsz, maradj a korábbi generációnál, nem vesztesz szinte semmit.

2016. máj. 21. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:
4K -ra is tökéletes a haswell, mivel oda inkább már VGA kell :) Igaz, ott már lehet lenne CPU limit néha, de a játékok nagy részén tökéletesen futnának a dolgok, azzal a CPU -val is, egy kemény VGA mellett.
2016. máj. 21. 20:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Egyenlőre várok hogy elvigyék rammal együtt. Aztán meglátom. De lehet maradok a 4690k mellett :)
2016. máj. 21. 22:58
 8/10 Lord Hidan ***** válasza:
1ikkel se jársz rosszul igazából
2016. máj. 21. 23:04
 9/10 Brandon41 ***** válasza:
Vannak h110 es lapok és azokba bele tudod rakni a ddr3-as memóriáidat és még skylake procit is tudsz bele rakni. És máris spóroltál a memóriákon
2016. máj. 22. 08:11
 10/10 Lord Hidan ***** válasza:
H110-be nem lenne értelme a 6600K-nak. És csak ddr3l jó skylake mellé. Gondolom neked meg 1,5V-os ramjaid vannak azok meg tönkre teszik a skylake processzort hosszú távon
2016. máj. 22. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!