Mit kell nézni egy konfignál? Van ennek tudományos háttere vagy inkább tapasztalatok alapján ítélkeznek itt az emberek?
cpu-knál egyáltalán nem számít az órajel
i5-4460 3,2ghz - i5-6400 2,7ghz
mégis az i5-6400 az erősebb
Intel - amd-ről csak annyit hogy az amd nem adott ki újabban erős processzort csak a régi am3+ van ami erősnek mondható de túlárazott a tudásához képest nagyon
Alacsony árkategóriába viszont erősebb processzorokat csinálnak athlon 880K árán csak egy 2magos pentium G jönne ki ami valjuk be gyengébb
Illetve az amd-nek erős integrált videókártyás processzorai vannak
Az első hozzászólót megerősítvén, ténylegesen a 6400 az erősebb! Ha jól tudom, bár majd kijavítanak esetleg hogyha mégsem, akkor az i5 4460 az egy negyedik generációs cpu a "Haswell" családból, még ezzel szemben az i5 6400 már a "Skylake" családhoz tartozik mely hatodik generációt erősíti!
(Előző voltam)
6400-nak 3,1ghz a max órejele 4 magon, a 4460-nak 3,2.
Skylake erősebb ugyanolyan órajelen, mint a Haswell, 6400 minimálisan erősebb a 4460-nál.
Köszönöm a válaszokat, de én igazából az elméleti, nem pedig a gyakorlati részre vagyok kíváncsi igazából. Pl. írja itt a hármas válaszoló, hogy a "Skylake erősebb ugyanolyan órajelen, mint a Haswell, 6400 minimálisan erősebb a 4460-nál." Ok, de miért is van ez? Kb. pont ilyen dolgokra lennék kíváncsi.
Nincs konkrét konfigom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!