I5-6600K-hoz milyen chipsetes alaplapot vegyek?
Figyelt kérdés
Annyit tudok hogy a K-s processzorokat lehet húzni Z-s chipsetes alaplappal. A H-s és a B-s chipset milyen előnnyel jár (ha egyáltalán jár)? Játékra melyik a legjobb? Hozzáteszem hogy valószínűleg nem fogom tuningolni a processzorom, elég erős magában és amúgy sem értek hozzá. Előre is köszi!2016. máj. 16. 13:27
1/4 Lord Hidan válasza:
Ha nem tuningolod teljesen mindegy. A h110 és b150 elviekben irodai gépekbe használatos de elég jól fel vannak szerelve és bőven jók játékos gépekbe is. Már ezekből is csinálnak gamer lapokat. A h170 van játékos célra. Én a helyedben egy olcsóbb Z170eset vennék ha mégis megjönne a kedved a tuninghoz vagy ha esetleg csak ki szeretnéd a jövőben próbálni hogy is működik
De ha teljesen nem érdekel akkor egy középkategóriés Asrock B150 pro4 teljesen jó lesz neked
2/4 anonim válasza:
Z-hez képest nem jelentenek semmilyen előnyt. Neked Z lap kell, tehát Z170 -es, nézz meg párat, mindegyiket más csatlakozókkal szerelik a gyártók. Tuningolni ma már pár kattintás, és pár perc utánaolvasás, szóval szerintem ne mondj le a Z lapról pár ezer forint spórolás miatt.
3/4 anonim válasza:
H170-ben nem lehet tuningolni.
B150-ben nem lehet tuningolni ÉS raid / ssd caching támogatás sincs.
H110-ben nem lehet tuningolni ÉS raid / ssd caching / SBA támogatás sincs.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Erre voltam én kíváncsi! :D Na akkor jól gondoltam hogy Z-set kell vennem, semmivel nem drágább mint a többi és ezzel megadom magamnak a lehetőséget tuningra. Egy MSI Z170-A PRO-t fogok venni valószínűleg. Még egyszer köszi srácok! :)
2016. máj. 16. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!