Számítógép felújítás?
Sziasztok!
Nagyjából 3 éve vettem egy számítógépet, amit 'ti' segítettetek összerakni, megtalálni a megfelelő alkatrészeket, hála nektek sokat tanultam a hardverekről, bár még most sem mondanám magamat hozzáértőnek, de legalább valamicskét értek a dologból.
A lényeg:
Szeretném felújítani a gépet, kissé 'modernizálni', szerintetek mit lenne érdemes fejleszteni, lecserélni és mire? Mivel csak vizsgaidőszak után tudnék ezzel komolyabban foglalkozni (...) titeket kérdezlek róla.
Jelenlegi konfig:
Fx8320 + arctic freezer 13
HD7870 2gb
fsp raider 550W
asus m5a97 le
kingston 8gb (ddr3/1333mhz) (ezt biztosan akarom bővíteni)
+ssd, hdd-k és egy elite knight 350 ház
Szerintetek mit érdemes lecserélni ebből?
(Budget nem fix, de 200 alatt szeretném tartani)
200 alatt már komplett új gépet is vehetsz. Építhetnél intel buildre 1151, meg egy vga.
Új kártyád van, meg erősebb géped, ram maradhat meg vehestz még hozzá. Én a helyedben alaposan átgondolnám az inteles gépet
Intelen gondolkodtam én is, de itt a kérdés pont az, hogy mit ajánlotok...
Addig stimmt, hogy váltani szeretnék, de a MIRE a kérdés!
Én nem váltanék semmire. Ha nagyon fejleszeni szeretnél valamit, a tápot cseréld le. Nem azért, mert ez rossz, csak van jobb minőségű. Viszont, ha nagyobb fejlesztést szeretnél akkor ezt teheted esetleg:
eladsz mindent, videokártyán, ssd-n, hdd-n, gépházon kívül.
Így lesz kb 280 ezred.
Veszel egy Intel i5 6500-at (vagy 6600k-t, ha overclockolni szeretnél),
8 gb ddr4 ramot,
b150 lapot (z170, ha 6600k-t választod),
egy jobb minőségű tápot (oc-hoz pl. a Corsair RMX 550W nagyon jó, de sok más jó lehetőség van)
Összerakod, és örülsz, hogy van +10 fps-ed. Majd ha kijönnek az új videokártyák (Polaris és Pascal) választasz belőlük, és a 7870-et lecseréled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!