Összekeveredett Partíciók?
Sziasztok! Jó nagy szarban vagyok. Megpróbálom leírni de nem biztos, hogy menni fog mert amatőr vagyok. Azért is sikerült ekkora gebaszt csinálnom. A gépemben egy Terrás Toshiba vinyó van. Tegnap beépítettem mellé egy 120 gigás Kingstone Ssd-t. Az Ssd-ről ment volna a Win 10 és a programok a vinyóról pedig a játékok illetve az lett volna a tárhely. Képek, filmek stb. Át akartam”klónozni”az opredszer az Ssd-re az Acronis True Image progival. A folyamat lefutott de valamit nagyon elkúrtam. Egyrészt az Ssd-ről nem volt hajlandó Bebootolni a rendszer másrészt pedig össze vissza kutyulta a particiókat. Most minden particionáló program az Ssd egyi felét úgy látja mintha az a Toshiba Vinyóm lenne és az SSd kapacitásának a feléhez férek hozzá. Ezeket a particiókat hiába formázom törlöm próbálom egyesíteni Remélem a képek alapján érthető. Ötletem sincs, hogy mit csináljak. Bármivel próbálkozok nem boldogulok. A C: és D: meghajtók a Vinyóm és minden más elvileg az Ssd. Legyen kedves aki tud az segítsen! A szakszavakból sajnos nem biztos, hogy értek mert amatőr vagyok.
Ha az eredetit nem bántottad még, akkor formázd az SSD -t, partícionáld, és állítsd aktívra.
Majd ezután klónozd, szed ki a régit, állítsd be a telepítő javításával a rendszertöltést.
indítsd el róla rendszert, majd ezután leállítod és kötheted vissza a régit.
Azt rontottad el nagyon, hogy mind két lemezt benne hagytad első indításnál, és a lemez ID -k így össze kadtak, mert azt is másolta.
Az MBR-t is át kell másolni vagy legalább is backupolni. Az Acronis úgy csinálja meg rendesen a HDD-ről SSd-re átvitelt, ha nem a klónozást választod, hanem a teljes lemez mentés (disk image). Beállításoknál a bal alsó sarokban meg kell nyomni a "show MBR" és azt is ki kell választani mind mentésre, mind helyreállításra. [link] Az tartalmazza a rendszerindítási bejegyzéseket.
Én is ezt a programot használtam klónozásra, meg a mai napig mentésre.
Kösz urak!
Berágtam,lehúztam a vinyót,hogy csak az Ssd maradjon bent.Az legyalultam és ment fel rá egy friss rendszer.
Utána vinyó vissza a gépbe és a "volt"C meghajtót szintén legyalultam.De meghagytam,hogy ha valamikor megadja magát az Ssd akkor mehessen erre a particióra a Windows telepítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!