Partíciók egybeolvasztása? Egy merevlemezen persze
Figyelt kérdés
2012. szept. 23. 17:21
1/6 anonim válasza:
A partíciókezelő progik tudják, tölts le egyet...
2/6 anonim válasza:
Talán a Win saját partíció kezelője is tudja, de a külső programok garantáltan.
3/6 anonim válasza:
A WIN7 nem tudja. Külső kell...
4/6 anonim válasza:
Gyorsabb:
Ha lehet, akkor valahogy ürítsd ki az egyik partíciót (átmásolod a nagyobbikra az összes adatot, kiírod/kimásolod stb.), a kisebbiket törlöd, a másikat meg megnagyobbítod.
Lassabb:
Ha a fenti megoldás vmilyen oknál fogva nem kivitelezhető, akkor vmilyen partíciókezelő program (pl. paragon partition manager) merge funkciójával meg tudod csinálni. Vszeg ugyanolyan fájlrendszerűnek kell lennie a 2 partíciónak!
5/6 anonim válasza:
Miért gyorsabb ha 200 GB adatot kell átmozgatni és vissza?
És miért lassabb ha ugyanezt adatok mozgatása nélkül megcsinálja egy partíciókezelő???
6/6 anonim válasza:
Azért, mert a tapasztalatom szt a partíciók átrendezésekor/átméretezésekor, sokkal körülményesebben végzi az adatmozgatást, mert nemcsak másol, hanem közben csomószor átméretezi a partíciókat is, és ha kiürítem a megszüntetendő partíciót, utána 1 pillanat alatt hozzácsapja a program a törölt partíció területét (módosítja a partíciós tábla bejegyzését). Persze, ha kimásolta, akkor lehet, hogy vissza is kell majd, de ő csak a partíció egybeolvasztása után érdeklődött, és az sztem gyorsabb így. Amúgy meg én inkább még normál állapotban mozgatom az adatot -és ezt tanácsolom másnak is-, minthogy particionálás közben legyen vmi meglepi. Ezért a merge funkciót a lehető legritkábban használom, és ha egy mód van rá, kerülöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!