Egy merevlemezen megosztott meghajtók jelöléseinek megváltoztatása hogyan?
A merevlemez fel van osztva több patrícióra. Nem rég telepítettem újra,és valamit elbaltáztam mert felcserélődtek a meghajtók betű jelölései. Van rá valami lehetőség a jelölés átírására?
Köszönöm a segítséget előre is!
Köszi a válaszokat!
Nem írtam a kérdésbe hogy xp oprendszerről van szó.
És a rendszer meghajtót is át kéne nevezni...
XP -n működik..
Másold be egy jegyzettömbe
majd mentés másként: explorer__change_drive_label.vbs
'changedrivelabel.vbs - Changes the default drive label for CD/DVD Drives in Explorer
'© Doug Knox and Kelly Theriot - 04/07/03
On Error Resume Next
'Declare variables
Dim WSHShell, p, strDrive, strLabel
strDrive = Inputbox("Adja meg az átnevezni kívánt meghajtó betűjelét: (pl: E)","Meghajtó-átnevezés","")
If strDrive = "" Then
WScript.Quit
End If
strLabel = Inputbox("Adja meg a meghajtó új nevét:","Meghajtó-átnevezés","CD-író")
If strLabel = "" Then
WScript.Quit
End If
'Set the Windows Script Host Shell and assign values to variables
Set WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
p = "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons\"& strDrive & "\DefaultLabel\"
WshShell.RegWrite p, strLabel
Set WshShell = Nothing
MsgBox "Átnevezés megtörtént. Frissítse a Sajátgép/Intéző ablak tartalmát.", 4096,"Meghajtó-átnevezés"
bocs ezzel csak a letter-t módosítod. Akkor a másik a HDHacker nevü prog.
Akkor ha jól értelmezem nem lehetséges a rendszer patríciót átnevezni,vagyis elég nagy az esélye hogy bekrepál a windows. Megoldás lehetne egy újra telepítés? Telepítés közben van lehetőség ezek módosítására? Fontos hogy az a patríció is módosítható legyen ahova az xp települ! Vagy ez csak a merevlemez teljes leformázásával,és újbóli felosztásával oldható meg?
Mert akkor marad így ahogy van.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!