FSP Hyper 500 M tápról vélemény?
Mennyire megbízható? Mennyire ajánlatos?
Egy i3Skylake és gtx960, később egy i5Skylake és talán gtx1070 de fix a gtx970-et szolgálna. Szóval nem kis dolgokat bíznék rá. Ezek tekintetében mennyire jó döntés ez a táp. keret:max-24ezer.
Elolvastad, amit írtam?
GTX1070 maximális fogyasztása 1x6pin lévén nem lehet több, mint 150W. i5-6500 maximális fogyasztása 65W körül van. Alaplap 10W, 4db ram modul 6W, két ventilátor 4W, HDD és SSD 20W. Azaz ha egy átlagos konfigurációban >minden maxon pörög egyszerre<, akkor sem fog 250W-nál többet felvenni. Ilyen nem fog előfordulni, öregedéssel sem, ezért 1070 konfigurációnak teljesen mindegy a watt, ha minőségi egységről beszélünk, 12V ágon 300W leadására alkalmas modellek elegendőek.
Nem tudom honnan hallottad, hogy jó ötlet a minőséget felesleges kapacitásra áldozni. Nem az. SEMMIVEL nem lesz jobb, SEMMIVEL nem lesz stabilabb. EVGA B600-t meg légyszíves ne nevezzük minőségi tápnak.
Nem is értem, 24 ezer Ft bőven elég egy magas minőségű 400W tápegységre. Úgyhogy vehetnél egy magas minőségű 400W tápegységet. De nem, te a téves információk miatt úgy döntesz, hogy a pénzt a minőség helyett a felesleges watt többletre áldozod ezért veszel egy nem túl jó minőségű 600W tápegységet. Aminek mondjuk gyenge a feszültségszabályozása és hiányos a védelme, így kárt tehet az alkatrészeidben, például a 100 ezres videokártyában. Vagy a hyper esetében gyenge minőségű ventilátorai vannak és gyorsan kopik a csapágya, így rövid időn belül hangos lesz, aminek nem fogsz örülni.
Ettől függetlenül választhatsz magas minőségű 600W tápegységet, csak akkor meg feleslegesen költesz sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!