Pendrive, külső HDD vagy külső SSD? Tárolásra de nem fix helyen lenne egész életében. Bővebb lent!
Az első kettőn gondolkoztam igazából mert az SSD drága(hiába jó, de a sebességét úgy se tudnám kihasználni Usb-n).
A gépemben egy 120gb-os Kingston SSD van amit kinőttem. Nem kellene több 100-120 giga tárhelynél. Utána olvastam hogy a pendrivenak előnye hogy kicsi, könnyen 'szállítható' illetve nem annyira érzékeny a mindennapos hurcolásra, mert nincs benne mozgó alkatrész, de pár éven belül elszállhat egy-két partíciója. A HDD sokkal jobb ugye gb/ár érték arányban, de ide-oda hurcolás közbe a mozgó alkatrészek tönkremennek (személyes tapasztalat, fél éve veszett oda kb 500giga adatom..).
Szívem szerint ha mindegy lenne akkor pendrive.
Ezzel szemezgetek egy ideje: [link]
16gb-os "kistestvére" kiválóan teszi a dolgát lassan 4 éve.
Akárhogy is, az azért általános szabály, hogy _ami egy példányban van, az nincs biztonságban_ (és ezt ezek szerint a saját károdon is megtanulhattad).
Kétféle adat van:
– pótolható (film (mozi/tv), zene (nem saját készítésű), szoftver (újra letölhető), és hasonlók), másoktól kapott fényképek (=másolat)
– és pótolhatatlan (saját fotók/videók, doksik/levelezés stb.).
Ennek a két fő kategóriának megfelelően kell (vagy nem kell) gondoskodni az adatok biztonságáról, vagyis a _több_példány_ létrehozásáról. Aztán az már részletkérdés (bár fontos), hogy a második (/harmadik...) példány milyen eszközön van (HDD/DVD/egyéb), és hol (padláson/széfben/földrajzilag máshol(=munkahely/távoli rokon/bank)...).
A pendrive egyébként viszonylag kockázatos, az tényleg túl sokszor elszáll és elvész az adat / vagy elvész az eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!