Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive, külső HDD vagy...

Pendrive, külső HDD vagy külső SSD? Tárolásra de nem fix helyen lenne egész életében. Bővebb lent!

Figyelt kérdés

Az első kettőn gondolkoztam igazából mert az SSD drága(hiába jó, de a sebességét úgy se tudnám kihasználni Usb-n).

A gépemben egy 120gb-os Kingston SSD van amit kinőttem. Nem kellene több 100-120 giga tárhelynél. Utána olvastam hogy a pendrivenak előnye hogy kicsi, könnyen 'szállítható' illetve nem annyira érzékeny a mindennapos hurcolásra, mert nincs benne mozgó alkatrész, de pár éven belül elszállhat egy-két partíciója. A HDD sokkal jobb ugye gb/ár érték arányban, de ide-oda hurcolás közbe a mozgó alkatrészek tönkremennek (személyes tapasztalat, fél éve veszett oda kb 500giga adatom..).

Szívem szerint ha mindegy lenne akkor pendrive.

Ezzel szemezgetek egy ideje: [link]

16gb-os "kistestvére" kiválóan teszi a dolgát lassan 4 éve.

2016. máj. 11. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:
SSD inkább operációs rendszer telepítésére alkalmas, mert nem tesz jót neki a túlzott olvasás/írás. És a teljes sebességét, ha nem SATA-s akkor csak USB 3.1-gyel tudná kihasználni, ami még nem túl gyakori.
2016. máj. 11. 23:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Épp ezért is gondoltam hogy ez felejtős mert csak USB 2.0 van a gépembe..
2016. máj. 11. 23:19
 3/4 BringaManó ***** válasza:

Akárhogy is, az azért általános szabály, hogy _ami egy példányban van, az nincs biztonságban_ (és ezt ezek szerint a saját károdon is megtanulhattad).

Kétféle adat van:

– pótolható (film (mozi/tv), zene (nem saját készítésű), szoftver (újra letölhető), és hasonlók), másoktól kapott fényképek (=másolat)

– és pótolhatatlan (saját fotók/videók, doksik/levelezés stb.).

Ennek a két fő kategóriának megfelelően kell (vagy nem kell) gondoskodni az adatok biztonságáról, vagyis a _több_példány_ létrehozásáról. Aztán az már részletkérdés (bár fontos), hogy a második (/harmadik...) példány milyen eszközön van (HDD/DVD/egyéb), és hol (padláson/széfben/földrajzilag máshol(=munkahely/távoli rokon/bank)...).

A pendrive egyébként viszonylag kockázatos, az tényleg túl sokszor elszáll és elvész az adat / vagy elvész az eszköz.

2016. máj. 15. 06:47
 4/4 anonim válasza:
ezért is írtam ki minden fontos dolgot CD-re meg DVD-re, így a fájlok duplán megvannak.
2023. júl. 9. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!