Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lassan aktuális lesz egy...

Lassan aktuális lesz egy laptopcsere, jó lehet nekem a MacBook Air 11 hüvelykes változata az alábbiak tekintetében?

Figyelt kérdés

Most egy Sony Vaio kb 3-4 éves laptopom van (elég jó még most is, de bizonyos okokból cserélném majd).

Amire használni fogom: netezés, némi "Office" progik, képek nézegetése (a kijelző képminősége kiemelten fontos, úgy gondolom, ebben jobban teljesít, mint egy más típus), alap Photoshop (nem profi képszerkesztés).

Ami előny számomra: kis és könnyű kivitelezés, minőség, gyönyörű kijelző (fényképeket gondolom színhűbben jeleníti meg).

Amik problémák lehetnek: kis tárhely (128 GB vagy mennyi). Ahhoz hogy rádugjak egy merevlemezt, ahhoz pedig külön progi kell. Nincs CD olvasója (a Photoshopom cd-n van meg, hogy teszem pl. rá?

4-5 évig szeretném használni. Szerintetek?

2016. máj. 8. 19:18
 1/6 A kérdező kommentje:

Ami kételyem még: a 4 GB RAM elég pl. egy Photoshop futtatásához? Nem túl gyenge?

Szóval bármennyire is csábító, és imádom az "I" termékeket, van az egészre 350 ezrem mondjuk, hát nem tudom.. az adatai elég silányak. i5, 4 GB Ram, 128 GB tárhely.. A mostani majd 4 éves laptopom i5, 6 GB Ram, 500 GB tárhely..

Nem tudom.. Lehet ennyiből más márkából egy csúcs gépet kapnék (Dell pl.), mint hogy kb. visszalépek adatokban a jelenlegitől, ami nem is egy új gép, bár akkor jó kategóriás volt.

Viszont ott vannak az előnyei is..

Szerintetek?

2016. máj. 8. 19:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

13assal jobban jársz, mert 8GB RAM az alap.

Amúgy miért kellene külön program ahhoz, hogy rádugj egy merevlemezt? Ha NTFS az a merevlemez akkor valóban csak olvasni tud róla, de azok a programok amikről beszélsz nagyon kényelmesek, észre sem veszed, hogy fent vannak. Egyébként meg Windowson is külön program kell, hogy HFS+ merevlemezt kezelj.

Azt, hogy megéri-e, neked kell tudni.

2016. máj. 9. 07:34
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Ha ennyire nem értesz a gépekhez, akkor ne vegyél Macet.

Azon nem windows van, tehát a photoshopodat sehogy sem teszed rá.

"Ahhoz hogy rádugjak egy merevlemezt, ahhoz pedig külön progi kell."

Ezt mégis honnan a bánatból szedted?

A kijezője nem egy csúcskategória. Ez sem állja meg a helyét. Sőt. Akkor már pro-t kell venni. Annak tényleg jó a kijelzője. De mint írtam nem windows van rajta. Szóval a photoshopod nem fog rajta menni.

2016. máj. 9. 09:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Öhm, a Photoshop előbb jelent meg Macintosh-ra mint PC-re... :)

2016. máj. 9. 10:12
 5/6 A kérdező kommentje:

2-tes, en nem ertek a gepekhez? ;) Kb csak hulyeseget irtal.

Tobbieknek koszonom.

2016. máj. 9. 15:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Én úgy vélem megéri. Arra amire tervezed használni bőven elegendő, sőt még többet is bírna.

A 128-as tárhely valóban bökkenő, inkább gyűjts még egy picit és vegyél 256GB-osat.

A kijelző szép, nem retina, de átlag feletti.

A külső HDD-t már kifejtettem az első válaszban, ha még nincs meg, csak tervezel venni, akkor formázd majd exFAT-ra (ezt az OSX és a Windows is kezeli, így nem lesz gond, ha egy Windows-os gépen kéne valamit intézned), ha meg már megvan, és eddig Windows-al használtad, illetve nem szeretnéd formázni, akkor ajánlom a Paragon NTFS for Mac szoftvert.

4-5 évet bőven kihúz, igazából szerintem többet is.

A hivatalos garancia idő alatt (vásárlástól számított 12 hónap) van lehetőséged Apple Care-t vásárolni, ami további 2 évvel egészíti a garit.

CD olvasóból pedig van külső, amit USB-n keresztül csatlakoztatsz, ha tényleg szükséges.

(egyébként biztos, hogy nem csak Windows verzió van azon Photoshop lemezen? Rég vettem utoljára fizikai adathordozón szoftvert, de akkor nem rakták rá mint a két platform verzióját).

2016. máj. 9. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!