Asrock B150M Pro4-hez FSP hyper 500W táp jó?
Asrock B150M Pro4 laphoz szeretnék tápot venni. Én az fsp hyper 500w-ot néztem. Egyetlen kérdésem lenne, hogy az atx csatlakozók miatt nem tudom jó e a táp a laphoz. A táp elvileg 20+4pines a laphoz meg az van írva, hogy 24+8pin a tápcsatlakozó. Ha nem jó, ugyan ennyiért, ugyan ilyen minőségű és teljesítményű tápot tudtok ajánlani? (jó márka,85%+ hatásfok és 500W)
Új gépet veszek, a konfig jó szerintem,csak nem vagyok biztos ezekben a csatlakozókban, mert a pcx sokszor hülyeséget ír a termékek mellé, és egyébként is nehéz kinyomozni ezt az atx csatlakozós dolgot. :D
Köszi!
Ne a forgalmazóknál tájékozódj, hanem a gyártó hivatalos honlapján. Egyébként a 24 az 20+4, a 8 pin pedig 4+4.
A képen is látod, hogy jobb felül külön van a 8pin (4+4) cpu csatlakozó és alul a 24 (20+4). A tápegység honlapján pedig megtalálhatod a pontos adatokat a csatlakozókról és láthatjuk, hogy tényleg van 20+4 és 4+4 pin csatlakozó is.
Egy kicsit erős, hogy a hyper jó minőségű széria, de ha arra vagy kíváncsi, akkor ezek hasonlóan minimalista darabok:
Antec NeoECO
Antec VP
BeQuiet! System Power 8
Chieftec A80 (CTG)
Chieftec Force (CPS)
Cooler Master B
Cooler Master GX New Storm
Corsair CX
DeepCool Aurora
Enermax MAXPRO
EVGA Bronze
FSP Hexa+
FSP Hyper
Seasonic ECO
Super Flower Amazon
Thermaltake Smart SP
Xigmatek Maverick S
Xilence Performance "A"
Zalman GLX
Nem hiszem, hogy márka, hatásfok vagy maximális teljesítmény alapján kéne tápegységet választanod, mondjuk az alaplap miatt nagyon nem ronthatod el.
230ezerért az nagyon nem lenne jó össze állítás
Asrock B150M PRO4S alaplap 22 146 Ft
Intel Core i5-6500 processzor 58 709 Ft
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/8 memória 10 329 Ft
XFX R9-380X-4DF5 R9 380X 4GB videókártya 69 687 Ft
Kingston 120GB HyperX Savage SHSS37A/120G SSD meghajtó 16 973 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14 433 Ft
Be Quiet Pure Power 430W BQT L8-CM tápegység 19 418 Ft
NZXT Source 340 CA-S340MB-GB fekete-kék számítógép ház 20 838 Ft
Sokkal jobb videókártya, jobb táp, és az i5 6600 meg nem éri meg mert épp hogy jobb mint a 6500 inkább az igp-je jobb
Akartam én is sorolni, hogy a következőket kéne lecserélni:
-i5-6500 (mivel csak az igpu lesz gyengébb ami felesleges neked)
-8GB ram (mivel ezt a legkönnyebb bővíteni és a jelenlegi állás szerint GTX960 konfignak felesleges 16)
-Felejtsük el a légáramlásra optimalizált processzorhűtőt egy olyan processzoron, ami nem húzható
-Optikai meghajtót már nem nagyon használ senki, és ha tud a haverod pendriveról telepíteni, akkor nincs is rá szükség
-Magasabb minőségű tápegység (nem muszáj modulárisnak lenni, rengeteg a hely egy ATX házban és GTX980 alá is elég 400W)
Szóval ennyi mindenen tudsz spórolni anélkül, hogy a minőségből vagy a teljesítményből engednél (sőt), így beleférhet akár vagy egy GTX970 vagy magasabb minőségű komponensek (pl ház és táp, esetleg +1 SSD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!