Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Razer billentyűzeten...

Egy Razer billentyűzeten lehet magyar betűkészlettel írni?

Figyelt kérdés

Amit nem értek, az a következő:

Beállítom a gépen a magyar betűkészletet, így elvileg ha angol is eredetileg a billentyűzet, úgy működik, mintha magyar lenne, max nem az van néhány gombra írva amit ír ha leütöm.

És ez rendben van addig, amíg ilyen a billentyűzet: [link]

De a Razer billentyűzetnek más az elrendezése: [link]

Lehet, hogy én nem értem, de a "normál" angol billentyűzeten az "L" betű után még 3 gomb van az enterig, ami magyar billentyűzeten az É, Á és Ű.

De a Razer billentyűzeten az L betű után csak 2 gomb van. Akkor ha átállítom a gépen a betűkészletet magyarra, attól még nem fogok tudni Ű betűt írni?

Remélem érthető a problémám és valaki tud segíteni.:(

2016. ápr. 24. 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Mivel a magyar billentyűzeten több gomb van, mint az angolon, így ezek kiesnek.

Í betűd biztos nem lesz, de az ó ű is kérdéses, mivel nincs rá gomb (illetve a kép szerint á sem lesz).

Ha magyarul akarsz írni, akkor maradj a magyar billentyűzetnél.

2016. ápr. 24. 21:39
 2/8 anonim válasza:
Hósszú Í nem lesz de a többi betű elérhető, csak nincs ráírva a billentyűzetre, de helyileg ugyanazok lesznek azok, mint a magyar billebtyűzeten. Az L-től jobbra látod az é á betűket felette az ő ú a hosszú ű az enter feletti hoszabb gomb lesz. Az ö ü ó pedig a backspacetól balra a 3 gomb. A 0 lesz az ö. Nagy katyvasz lesz az egész de nekem volt angol bilentyűzetem és megszokható, annyiban rossz, hogy a speciális karakterek rohadtul nem azok a gombok lesznek amikre rá vannak írva, mert az is máshol van magyar kiosztásnál.
2016. ápr. 24. 22:20
 3/8 Komplikato ***** válasza:
100%
Lényegtelen a billentyűk helyzete, ha magyar nyelvre van állítva, akkor minden angolon ugyan azokon a gombokon lesznek a karakterek vagy a németen és így tovább. Másrészt az ÖSSZES ékezetes karakter elérhető angolon is, maximum kell hozzá az Alt Gr is, pl. az Í és í az I és J gombokon érhető el. Szóval minden előzetes híreszteléssel szemben angol, német, francia, stb. billentyűzeten is lehet magyarul írni.
2016. ápr. 24. 22:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Hm, ez biztatóan hangzik, nem szívesen fizettem volna többtízezer forintot a billentyűzetért, ha aztán nem tudok vele minden magyar karaktert leírni.
2016. ápr. 24. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az angol billentyűzet az 100% ban teljes értékű magyar tud lenni. Az amerikai amin vékony kicsi az enter mint a képen is. Na ott nincs í betű. De egyébként az algr+j re marha hamar rá lehet szokni. Én már magyaron is így írom az í betűt sokkal jobban kézre esik.
2016. ápr. 24. 22:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Ahogy az okosabb válaszolók is írták, minden billentyűzeten lehet magyarul írni. Már csak az a kérdés, hogy miért vennél Razer Blackwidow-t, mikor annyiból már egy Corsair Vengeance is kijönne.
2016. ápr. 25. 09:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Miért javaslod inkább a Corsair billentyűzetet?
2016. ápr. 25. 15:24
 8/8 anonim ***** válasza:

#7: A Razer billentyűzetekben hulladék kínai kapcsolók vannak (Razernek nevezik, de a Kailh gyártja). A billentyűkupakok vékony, rideg műanyagból készülnek, vékony és gyenge minőségű festékréteggel. A LED világítás pár hónap alatt bedöglik, és a garancia erre nem vonatkozik. A nyomtatott áramköri lap puha műanyagból készül, leheletvékony forrasztásokkal, de az egész ház szilárdsága is olyan ratyi, hogy puszta kézzel lehet csavarni egyet rajta, szinte hullámzik az anyag. A Razer Synapse illesztőszoftver rendszeresen elfelejti a beállításokat, letiltani nem lehet.

Ezzel szemben a Corsair iszonyatosan jó minőségű, szinte elpusztíthatatlan billentyűzeteket gyárt, a legminőségibb anyagokból. De még a fele annyiba kerülő Roccat RYOS is megeszi reggelire a Razer bármelyik tákolmányát.

És ez nem csak az én véleményem: az összes komoly hardver-oldalon ugyanezeket a hibákat sorolják fel a Razer Blackwidow-okról.

2016. ápr. 26. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!