Egy Razer billentyűzeten lehet magyar betűkészlettel írni?
Amit nem értek, az a következő:
Beállítom a gépen a magyar betűkészletet, így elvileg ha angol is eredetileg a billentyűzet, úgy működik, mintha magyar lenne, max nem az van néhány gombra írva amit ír ha leütöm.
És ez rendben van addig, amíg ilyen a billentyűzet: [link]
De a Razer billentyűzetnek más az elrendezése: [link]
Lehet, hogy én nem értem, de a "normál" angol billentyűzeten az "L" betű után még 3 gomb van az enterig, ami magyar billentyűzeten az É, Á és Ű.
De a Razer billentyűzeten az L betű után csak 2 gomb van. Akkor ha átállítom a gépen a betűkészletet magyarra, attól még nem fogok tudni Ű betűt írni?
Remélem érthető a problémám és valaki tud segíteni.:(
Mivel a magyar billentyűzeten több gomb van, mint az angolon, így ezek kiesnek.
Í betűd biztos nem lesz, de az ó ű is kérdéses, mivel nincs rá gomb (illetve a kép szerint á sem lesz).
Ha magyarul akarsz írni, akkor maradj a magyar billentyűzetnél.
#7: A Razer billentyűzetekben hulladék kínai kapcsolók vannak (Razernek nevezik, de a Kailh gyártja). A billentyűkupakok vékony, rideg műanyagból készülnek, vékony és gyenge minőségű festékréteggel. A LED világítás pár hónap alatt bedöglik, és a garancia erre nem vonatkozik. A nyomtatott áramköri lap puha műanyagból készül, leheletvékony forrasztásokkal, de az egész ház szilárdsága is olyan ratyi, hogy puszta kézzel lehet csavarni egyet rajta, szinte hullámzik az anyag. A Razer Synapse illesztőszoftver rendszeresen elfelejti a beállításokat, letiltani nem lehet.
Ezzel szemben a Corsair iszonyatosan jó minőségű, szinte elpusztíthatatlan billentyűzeteket gyárt, a legminőségibb anyagokból. De még a fele annyiba kerülő Roccat RYOS is megeszi reggelire a Razer bármelyik tákolmányát.
És ez nem csak az én véleményem: az összes komoly hardver-oldalon ugyanezeket a hibákat sorolják fel a Razer Blackwidow-okról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!