Lehet e pcről sim kátyát "evő" stick segítségével tényleges mobiltelefonhívásokat indítani?
Sziasztok! Lehet hogy a kérdést nem igazán pontosan tettem fel, de akkor most előre leszögezném, hogy próbáltam keresgélni, de eredménytelenül. A témában nem vagyok túlzottan jártas. A VoIP szolgáltatásokat ismerem, használtam is néhányat, de nekem most nem erre volna szükségem.
Ok és magyarázat:
Adott az UPC mobilszolgáltatása, ebben az előfizetésben 1mb sebességgel korlátlaan internet, lebeszélhető percek meg sms-ek vannak, de a szolgáltató TILTJA a telefonról való internet megosztást (ÁSZF szerint: az nem személyes használat és szankciókkal jár a ha hotszpotként üzemel a telefonom),továbbá személyesen rákérdezvén annyit reagáltak, hogy a sim kártyát csak olyan készülékben szabad ahasználni mely képes telefonálni is mármint a normál, erre kitalált hálózaton, ám viszont én a közelmúltban vettem egy király kis microsoft tabletet, amin win 10 pro fut, és ebbe szeretném valami usb-s megoldással a simkártyát átrakni, illetve a megfelelő programokat biztosítani (PERSZE CSAK HA LEHETSÉGES), mert ugyebár az internet hasznos szép jó, 5 colon lehet tanulni is, de néha azért szükség lenne a 10coll nyújtotta élményekre is.
A válaszokat előre is köszönöm!
"a szolgáltató TILTJA a telefonról való internet megosztást"
Ilyenről még nem hallottam. De kizárt hogy ezt ellenőrizni tudnák bármilyen módon. (hacsak nem tőlük van a készülék, amit saját szoftverrel monitoroznak) Az ÁSZF pedig hazudik mint a vízfolyás, ugyanis amíg nem engedsz hozzáférést másnak a hotspothoz, addig igenis személyes használatnak minősül.
Egyébként normális internetszolgáltatóknak sávszélességért fizetsz, hogy azt hány ember közt osztod fel az a magánügyed. Nem is értem ezt az állandó szemétkedést az UPC részéről.
Itt van az ÁSZF 25 oldal "o" pont A rendeltetésszerű személyi használatba nem érthető bele, és így nem személyi
használatnak minősülnek különösen a következő esetek: más mobiltelefon, vagy egyéb eszköz, például számítógép, táblagép, netbook, PDA
csatlakoztatása az internethez a Szolgáltatás segítségével (tethering) .
Sajnos ez van, magam sem értem ezt a pontot, hogy miért van
Ha az ÁSZF külön kiköti hogy mely készülékekkel használhatod a szolgáltatást az világos, de szerintem tévesen definiálja a személyes használat fogalmát (bár nem vagyok jogász, nem tudom egyáltalán van-e erre vonatkozó állásfoglalás a ptk-ban, mindegy is)
Amint az első válaszomban is írtam, ha tőlük van a készülék és felügyelik is a használatát, akkor elképzelhető hogy tudni fogják ha megosztod az internetkapcsolatot. Ha a sajátod akkor nem valószínű, de ha regisztrálnod kellett náluk a telefont, akkor azt valószínűleg észreveszik ha másik készülékben használod a simet. (az adatkapcsolat keretfejlécei alapján beazonosítható az eszköz, tehát ilyen esetben nincs értelme stickre váltani)
Egyébként a legjobb az lenne ha szolgáltatót váltanál. Az UPC megbízhatatlan és elég sok van a rovásukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!