Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon nagyon nagy dilemma?

Nagyon nagyon nagy dilemma?

Figyelt kérdés
INTEL CORE I5-4440 3,10GHZ LGA1150 vs. AMD FX-8350 és ne azt írjátok, hogy az AMD szar meg ilyenek szakmai emberek válaszát szeretném.

2016. ápr. 16. 20:45
 1/8 A kérdező kommentje:
+1 kérdés ebbe az alaplapba Asrock 980DE3/U3S3 R2.0 bele menne ez a videókártya Gigabyte GTX960 OC 4GB DDR5 GV-N960OC-4GD?
2016. ápr. 16. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:

az amd nem szar csak más a felépítése.

8 gyenge mag vs 4 erős mag. Ez a helyzet a 2 között. Az amd 8 gyenge maggal és régebbi gyártástechnológiával rendelkezik. 8 gyenge mag ad annyit, mint az intel 4 magos procija. Az intel fejlettebb gyártástechnológiával gyártja a procikat, így jobbak, mert nagyobb a hatásfokuk. Ez neked annyit jelent, hogy az AMD 220W az Intel proci 88W-os fogyasztással éri el ugyanazt az eredményt. Az AMD-nek kisebb a hatásfoka, mert a nagyobb teljesítmény miatt nagyobb hőt termel, ami miatt jobban melegszik! Egy nagyon lebutított verzióban úgy is képzelhetjük, hogy az amd is elvégzi kb 90W-ból a számolást a maradék 120 W-ot pedig hő előállítására használja.

Lebutítva ennyi. A játékok és a programok nem igen vannak 4-nél több magra írva, ettől függetlenül a játékok elég szépen elfutnak a 8 magos AMD-n is. Az AMD jobb hűtést igényel. A gyárija hangos nagyon, ezért másikat kell venned.

Az AMD esetében drágább lap kell (az alaplapon nem mindegy hogy 88W vagy 220W megy át), és egy másik hűtő.

Míg az intel esetében a proci maga a drágább cserébe elég egy 14k-s alaplap is, meg a gyári hűtő...

2016. ápr. 16. 20:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Vagyis akkor ez azt jelenti hogy inkább tegyem le a voksom az Intel mellé?
2016. ápr. 16. 20:56
 4/8 A kérdező kommentje:
És +1 a 2 válaszolóhoz szólok értesz a játékokhoz mármint úgy, hogy adok neked egy pár cuccost(proci,vidikártya stb.)és akkor megmondod, hogy elindul-e az adott játék?
2016. ápr. 16. 20:57
 5/8 anonim ***** válasza:

#2 jól leírta a helyzetet, annyival egészíteném ki, hogy elég egy 20-25 ezres lap (970 chipset) és hűtő nem feltétlen kell: ha játszol, úgy se veszed észre hogy süvít, ha nem játszol, akkor az AMD hűtője is halk.

Valamit, tényleg jobb táp kell neki. De az sose baj, ha jó táp van a gépedben, nem igaz? :)

Ha nagyon intelre akarsz építeni, én ajánlanám a 6. geneseket. (pl. i5 6600) igaz drágábbak, más lap is kell hozzá, de én már csak azt vennék, ha már intel.

Üdv,

egy boldog FX-6300 tulaj

2016. ápr. 16. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen megfogalmazta az előző válaszadó, én is ugyan ezt mondanám. Nagyon jó az AMD de sajnos nagyon rosszul áll a szénájuk. Az intel jelentősen pénzesebb vállalat, nekik vannak millióik azért, hogy új gyártósorokat építsenek ahol fejletebb processzorokat gyártsanak. Az AMD már inkább csak kínlódik. De ezt nem szidásnak írom, mert voltak az AMD nek szuperjó szériái, de ezek a mostaniak már annyira nem.

Megéri a kicsit több pénzt az intel. Még 1-2 év alatt akár a fogyasztáson is megtérülhet!

Alaplapnál nincs olyan, hogy bele megy e a videokártya. Már 10 éve, hogy csakis egy fajta videokártya csatlakozó van a pci express. Ennek ugyan lettek gyorsabb verziói. 2.0 manapság meg a 3.0, de gyakorlatilag még a 2.0 is bőven jó manapság is hacsak nem valami veszett durva csúcskártyát nem veszel.

2016. ápr. 16. 21:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Ha beírod a youtube-ba hogy fx 8350+ gtx960 / bármilyen más videokártya + adott játék neve, akkor találsz egy csomó tesztet, hogy melyik játék, milyen beállításokkal hogyan fut el. Megnézed amd és intel oldalon is.

Alaplap itt nem befolyásol semmit. A lényeg az, hogy nem szabad elspórolni. Mármint intelnél 15k-s lap elég amd esetében inkább 20k fölött legyen. Azért fontos a jó alaplap, mert azon megy át minden. Azon keresztül töltődik be a HDD-ről az adat a RAM-ba, és azon keresztül jutnak el az adatok a VGA memóriájába. Tipikus eset: Asrock B85M PRO4 alaplapom 11 hónap után meghalt. A 4 ram foglalat tönkrement, a gép nem volt képes bootolni. Kiderült, szériahibás. Gigabyte lapot vettem bele, azóta az van, és remekül működik.

Ha pedig már gtx 960. A 4 GB-os változat valójában csak 3.5 GB-ot tud kihasználni egy hiba miatt, amit nem tudnak megoldani. Emiatt én egy r9 380/380x-et javasolnék természetesen 4 GB kiadásban.

Na már most akkor amd/nvidia a VGA terén is. 2 típusa van.

Az egyik az Nvidia, amely jellemzően kicsivel gyengébb mint az amd azonos társa, de cserébe sokkal jobb a fogyasztása, és a drivere.

Amd oldalán, pedig jellemzően erősebbek a kártyák nvidia megfelelő társaiknál, ugyanakkor nagyobb fogyasztást kapsz és a driverek is "rakoncátlankodnak"

[link]

nVidia

[link]

AMD

[link]

Az AMD-nek 2x akkora a fogyasztása, de cserébe nagyobb a memória sávszélessége. Az Nvidia esetén meg nagyobb az órajel. Én ezt nem szeretrem, mert magas órajel esetén véleményem szerint hamarabb lehal a kártya.

Itt van 2 kártya. Az Nvidia egy picivel az esetek többségében gyengébb, de optimalizáltabb fogyasztást és driver-t kapsz hozzá, az amd esetében meg erős, masszív, de a driverek nem mindig stimmelnek.

Lásd az én hibaüzenetemet egyszer: "Hiba! A program törlésre van ítélve". Feladatkezelőben leállítottam, majd újraindítottam a tuningprogramot, és jó volt. Ezt ugyanis a Sapphire TRIXX csinálta, amivel a kártyát tuningolhatod, húzhatod.

De sok minden változott már. AZ amd-nél megjelent a Crimson, mint driver, és sokkal jobb lett. Mintha egy rakoncátlan kiskölyök elkezdene tanulni és bizonyítani, hogy igen, tudok én is jó lenni. Sokkal jobb kezelőfelület, játékonkénti beállítások, hogy melyik játékban milyen teljesítménnyel, mekkora órajellel, és hányszoros vonalszűréssel menjen, meg minden. Nvidia oldaláról nem tudok nyilatkozni, én amd-s vagyok...

Összességében olyan, mintha egy 120 lovas autót egy igazi sofőr vezetne, aki jól tud vezetni, pontosan érkezik, az amd esetében meg olyan, mintha egy 150 lovas, kissé régebbi tipusú (AMD Catalyst driver-re értendő) autót vezetne a sofőr, aki a piros lámpáknál gumicsikorgással indul, a téli hóban pedig végigdrifteli az egészet. Közúton átlépi a megengedett sebességhatárt, és hajmeresztő előzéseket hajt végre.

AZ AMD-nél ez kezd megváltozni. Új autó, és érettebb sofőrt kapunk, aki igyekszik pontosan, és szépen menni, ám még tanul/tanítják. (Ez az alapjaitól újraépített Amd Crimson Driverre értendő)

Remélem érted a lényeget a fenti szöveggel... :D

2016. ápr. 16. 21:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. ápr. 16. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!