Az AMD 8 magos processzorok közül melyiket érdemes megvenni? Illetve milyen táp kellene hozzá?
fx 8320 ami megéri még az árát, de jó lenne tudni mire/mihez kell.
Játékra pl nem éri meg, ahhoz nem árt húzni, oda a lap már 25 ezer, 10e a rendes hűtés, máris kijött egy intel i5 olcsóbb lappal.
Ellenben videó munkákhoz, 3d tervezéshez ilyen árak mellett jobban megéri az fx 8320.
Az a helyzet, hogy megéri. A játékok elkesztek több magot használni és a CPU igényesebb játkoknál bizony a 4 mag már nem elég (pl.: The Division, AC Syndicat/Unity). Ezt tapasztalatból mondom, egy i5-4590 van és simán bottleneckel. Kell a 4+ mag már a mai játékokhoz szóval i7 lenne a legjobb de ugye igen borsós az ára szóval az fx-8xxx szériával olcsóbban megúszhatod csak arra figyelj amit az előttem lévők is írtak. AMD CPU/GPU-hoz jó táp kell, Z-s alaplap és egy izmosabb procihűtő.
Remélem segítettem ;)
Nincs lényeges különbség i5-4590 és FX-8320 között (alapórajelek), a 8magos duma meg egyenesen hülyeség, nem igaz. Egyik játékfejlesztőnek sem éri meg 4-nél több magra optimalizálni, mert egyszerűen a célközönségnek legtöbbször még annyija sincs. Továbbá azért is hülyeség ez az állítás, mert két teljesen különböző architektúráról beszélünk, ezért nem lehet összehasonlítani az AMD 8 magját az Intel 4 magjával.
Ha valakinek mégis bottleneckel, mert 4way 980ti van mellette, akkor vegyen i5-4690k-t vagy i5-6600k-t és húzza meg, azért van.
Amit én tapasztaltam...
Volt olyan játék(szintén monitorozva), hogy valóban egy nyolc magos(négy modulos, kinek mi tetszik) FX játék közben, bizony képes volt 80-85 %- on pörögni, tehát ha van 4+, és optimalizált a program, akkor képesek lehetnek kihasználni.
Ami riasztó: Bár a proci viszonylag olcsó, de egy min.970-es lap 30k, egy normális táp 15k, plusz egy normális CPU hűtő 15k.
Aki ezektől nem riad meg, az majd a rendszer fogyasztásától ~400W....
Nem nagyon éri meg :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!