Intel Celeron G1840 IGP probléma?
Sziasztok!
Adott egy teljesen új pc, költségcsökkentés okán megváltam az AMD konfigomtól, gondoltam filmet nézni ez a cerka is jó lesz. Mellette egy H81-es lap, és az előző konfigból megmaradt 2x4 Kingston Savage 2133-as ramok, persze a gyáritól sokkal kisebb órajelen, mindezek mellett egy SSD teljesít szolgálatot, meg egy Corsair VS450.
A kérdésem:
Bár tudtam, hogy ez a proci nem egy izmos darab, de úgy veszem észre, hogy néha a HD filmek(MKV, BD25), problémát okoznak neki.
Különösen az MKV típusú fájloknál érzékelhető elmosódás és furcsa, enyhe remegés,néha pici szaggatás, holott korábban ugyanilyen szoftverkörnyezetben nem jelentkezett a korábbi gépnél./MP-HC/. Mindezt teszi úgy, hogy IGP 24%, CPU 14% terhelésen.
Létezhet, hogy ez egy ennyire gyenge igp? Érdemesebb volna inkább lecserélni egy A8 7600-as APU-ra?
A válaszokat előre is köszönöm!
Potplayer-t vagy más médialejátszóval is megvan ez a probléma?
Ahogy a az alacsony CPU/GPU használatból látszik, ebben a esetben az IGP több mint elég erős. Ez szoftveres problémának tűnik.
Talán a VLC-vel próbáltam még ki, de ott is.
Kicsit olyan, mintha megtorpanna ez egész lejátszás, egy nagyon pici időre, mintha volna benne késés.
A rendszer Win 8.1 64, a legfrissebb Intel driverrel.
Az IGP képességére, tudására gondoltam, hogy erő volna, csak valami funkciót spóroltak ki belőle...
Ilyen dolgokat például a régi laptopunk a maga P6100-as Pentium IGP-vel produkál ha AVI-t akarok vele lejátszani, megy rendesen ha nem piszkálod, de amit belepörgetek megtorpan a kép, de a háttérben megy tovább a film, aztán hirtelen felgyorsul és beéri magát, majd megint megy tovább normálisan.
Az ő esetében már gyenge az IGP, de ebben a cerkában sokkal erősebb van, szóval másik formátumot próbálj, másik lejátszót, próbáld meg frissíteni a drivert, vagy rakj fel régebbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!