Miért ilyenek a kicsik, honnan veszik mind ezt?
Azt tőlük kellene megkérdezni, hogy honnan veszik.
A RAM mérete csak az egyik paramétere a "teljesítménynek", de önmagában nem határozza meg azt.
Mert ez egy könnyen fejben tartható, kezelhető egydimenziós adat, ami ha nem is pontosan, de számukra korrelál a valósággal.
Hasonló egydimenziós számokon való gondolkodás miatt van a firefox és a chrome között verziószámverseny, ugyanezért jött a 6os word a 2-es után... Akit csak érintőlegesen foglalkoztat ez az IT téma, az csak 1 dimenzióban szeretne számokat összehasonlítani fejben, nem akar benézni a motorháztető alá.
Ahogy kiskorodban az volt a legmenőbb típus az autóskártyában, amelyik a leggyorsabban ment. 1dimenziós adat és könnyű volt kezelni.
Azok mondják akik nem értenek hozzá.
Ez egy egyszerű szám amit össze lehet hasonlítani.
Ha a kis 12 évesnek elkezdesz olyanokról beszélni mint pl.
-architektúra
-memória típusa (gddr5/3)
-Memória szávszéleség
-Memória sebessége
-Gpu sebessége...
Akkor nem fogják tudni hova tenni..
Egyébként ez nem csak a kicsiknél van így.
Ismerek nem egy kockát aki elvileg ért a gépekhez a gyakorlatban pedig megveszi a legsza.abb 4gb-os VGA-t és csodálkozik, hogy nem fut rendesen a játék..
Én is hiába próbáltam győzködni az osztálytársamat hogy nem kell 4GB-s 750 Ti mert nem tudja kihasználni a 4GB-t az a kártya,és annyiért jobb kártyát is vehetne,ő csak azért is azt vette.
Ha már kor,13 vagyok.
nem csak a kicsik, a nagyok is.
a legtobb felhasznalo csak mega, giga, megahertz es proci magok szamat ismeri, es ez szerintuk minel tobb/nagyobb annal jobb.
A mai fiatalságról tudni kell, hogy rinya gépeket nevelnek az emberek. Akkora liberalizmus van, hogy megszokottá vált a "mindig én nyerek, mindig nekem van igazam" felállás.
Megnézed, mai kis taknyok ha kikapnak vagy vesztésre állnak máris jön az anyázás, a népművészeti cserépedény vagy stb.
Itt kezdődik a probléma.
A másik, amit itt korábban megemlítettek, az 1 dimenziós gondolkodás. Neki elmondhatod az egészet, hogy épül fel, mi mire való stb, NEM tudja megérteni, mert fingja nincs róla, miről beszélsz. Ellenben a VRAM csak 1 szám, amit könnyű megjegyezni. Akit nem nagyon érdekel a téma nem fog utána olvasni, nem néz összehasonlításokat, teszteket, egyszerűen a fontosabb dolgok számára már túl bonyolultak, nem képes értelmezni. Ekkor jön a RAM meg a VRAM, az 2 szám, hamar ki lehet mondani, nem kell rajta sokat görcsölni stb. Amúgy is minden reklámban a VRAmot tolják a képedbe, adják is a nép alá a lovat.
De hidd el, nem csak a fiataloknál van ez így, hanem úgy átlagban mindenkinél, aki csak súrolni akarja az IT részleget. Pontosan ezért húzzák le pofátlanul az ilyen jellegű embereket a szaküzletek. Ismerősömnek pl megpróbáltak SSD-t eladni, mert azzal "gyorsabb" lesz a játék. Szerencsére előtte megkérdezett engem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!