A processzoromnak az egyik magja miért kihaszálatlan?
Figyelt kérdés
AMD Athlon II X2 B24 procim van. Játékok futtatása közben vettem észre a feladatkezelőben, hogy eléggé furcsán oszlik meg a 2 mag kihasználtsága. Míg az egyik mag 95-100% közt ugrál, a másik 25-30% körül mozog. De ez csak mostanában van így, régebben nem volt ilyesmi probléma vele, de mostanság minden minden játéknál így van, és sztem emiatt van kevesebb fps-em a játékokba. Vagy ez igy normális?2016. márc. 25. 22:44
2/5 A kérdező kommentje:
azt se tudom mi az :D
2016. márc. 25. 22:51
3/5 anonim 

válasza:

A több szál kihasználása nem automatikus folyamat, a fejlesztőknek manuálisan kell elosztaniuk a feladatokat, játékoknál(vagy bárminél, aminek valós időben kell futnia) ez egy nagyon bonyolult probléma, csak az egymástól teljesen független dolgokat lehet biztonságosan más szálakra dobni(pl részecskerendszer, animáció, esetleg háttérfolyamatok, amiknek nem kell feltétlenül időben kész lenniük(pl a világ másik felén járkáló karakter AI ja), miegyéb), emiatt sok játék az első szálat sokkal komolyabban terheli, mint a többit. Szóval teljesen programfüggő, adott esetben teljesen normális.
4/5 A kérdező kommentje:
Na interneten nézelődtem, egy dolgot kipróbáltam: msconfig-ot futtattam, és a rendszerindítás fülön rámentem a speciális beállításokra, és ott nekem a processzorok számánál ki volt pipálva a négyzet és 2-re volt állítva. Én áttettem a 2-e 1-re, és kivettem a jelölést a négyzetből. Aztán ma reggel bekapcsoltam a gépet, és már sokkal egyenletesebb lett a két mag kihasználtsága :D
2016. márc. 26. 11:49
5/5 A kérdező kommentje:
*2-ről 1-re
2016. márc. 26. 11:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!