Csak benéztem, vagy tényleg gyári hiba?
Tegnap vettem 2 db ram modult a laptopomba, (Kingston DDR3 4GB) valamiért viszont egyik sem működik, sem egyszerre, sem külön-külön. Az egyikkel félúton megakad a bootolás és kikapcsol a gép, a memtest kb 47 százaléknál szintén meghal. A másikkal még a POST-on sem jut túl. (10-15 másodperc sötétség, aztán kikapcsol)
A szóban forgó számítógép egy 6 éves Toshiba Satellite L500-1XR, az adatlapja szerint 8 GB-ig bővíthető, 1066 MHz-es memóriabusszal. (A modulok ugyan 1600-asok, de tudtommal ez nem kéne hogy gond legyen)
Még nem tudtam kipróbálni őket másik gépben, de gyanítom hogy selejtesek. Meg tudja nekem valaki erősíteni, vagy csak a kompatibilitást illetően néztem el valamit?
Hát először is onnan gondolom, hogy ezt tanulom. Másodszor onnan, hogy a saját PC-mbe is lassabb slotba vannak a DDR3-as modulok. Harmadszor pedig itt van kapásból 3 link:
A harmadik kicsit általanosabb ;)
De hogy a kérdés is haladjon, BIOS update után se megy ? Illetve ki lett próbálva más gépbe ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!