Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek túlzás eza gamer pc?

Szerintetek túlzás eza gamer pc?

Figyelt kérdés

Következő gépet tervezem összerakni szerintetek ez így túlzás vagy hosszabb távra tökéletes választás?

Proci: Intel Core i5-6600

Alaplap: ASROCK Z170 Extreme6

Videókártya: MSI GTX 980T GAMING 6G Golden Edition

Proci hűtő: Cooler Master Nepton 240M

Ramok: Kingston 16GB(4x4gb) KIT DDR4 2666MHz CL15 HyperX Fury

Táp: EVGA SuperNOVA 750 G2

HDD: WD Blue 1000GB 64MB cache

SSD: Kingston SSDNow V300 120GB 7mm

Gépház: Zalman Z11 NEO

Monitor: 27" Samsung S27E510C

#Cooler Master Nepton 240M #Intel Core i5-6600 #EVGA SuperNOVA 750 G2 #MSI GTX 980T GAMING 6G #ASROCK Z170 Extreme6
2016. márc. 11. 00:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A GTX 980Ti elég húzós, de ha kitudod használni és akarsz 4K felbontásban is magas minőség mellett játszani, akkor szerintem megéri.
2016. márc. 11. 00:16
 2/15 anonim ***** válasza:

z170 lap felesleges nem tuning proci alá.

Vagy 6600k vagy 6600+H170-es lap.

Hűtő ízlés kérdése, én nem szeretem kifejezetten a cooler master termékeket, eddig csak a gondom volt vele. inkább raijintek triton (ez csak személyes vélemény).

Ramból hülyeség a 4x4, 2x8 teljesen jó és ha később komolyabb munkára akarod használni, tudsz még bele rakni, + ha meghal egy ram slot, át tudod rakni máshova.

táp kicsit felül méretezett, de ha tuningolni fogod mind a kártyát ,mind egy lehetséges 6600k-t, akkor teljesen jó, első osztályú.

Az az SSD egy kalap... Első generációs, jóformán lassabb, mint a HDD-d. Ha jó SSD kell, samsung evo 850 basic.

2016. márc. 11. 00:16
 3/15 anonim ***** válasza:
jó de elég egy 650-es táp is (ha muszáj a supernova)de valójában egy combos Seasonicot ajánlanék ehhez (mondjuk G vagy X szériásat).A procihűtő teljesen felesleges.Mivel szorzózáras proci ezért a büdös életben sem fogod elérni hogy érdemes legyen a vizhűtés.Egy Nocuta NH-D14 bőven elég lenne.Ramból a 2x8GB olcsóbb is és a későbbiekben fejlesztés szempontból is jobb.A videókártyával meg megvárnám a pascalt mivel sokkal jobb kártyát fogsz kapni a pénzedért (erősebbet,fejlettebbet,valószínűleg kevesebbet fogyasztót is)
2016. márc. 11. 00:17
 4/15 anonim ***** válasza:

látom van monitor is. Az ívelt kijelző baromság.

[link]

Nézegess ezek közül.

2016. márc. 11. 00:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Hello nos a z170 es lapot azért választottam mert nem kizárt hogy majd belekerül később egy intel Core i7-6700K. Igen a ramokat tényleg elnéztem 2x8 GB lesz benne. SSD pedig le cserélem egy samsungra. A vízhűtést meg jobban tetszik de lehet kihagyom. Ja és a grafikus az meg lehet csak 970 vagy sima 980 lesz, de az is lehet hogy megvárom azt amit mondtál.
2016. márc. 11. 00:47
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha teheted, akkor hagyd meg a vízhűtést. Egy léghűtő sok helyet foglal és a hőt a házban adja le, kellenek mellé ventik, amik aztán a hőt kiszívják. Vízhűtésnél pedig a hőt azonnal kiviszik a radiátor ventijei. Ráadásul az egész ház belseje szellős marad.

Vedd meg bele most a 6700K procit. VGA-ból pedig elég egy Sapphire/Asus/Msi R9 390 8gb 100E körül. Fél-1 év múlva jó áron eladod és vehetsz az újak közül, bár fullHD-ra ez is bőven elég.

Ram ahogy írták inkább 2x8.

Alaplap is túlzás, egy Z170 Pro4 is bőven elég tuninghoz, de egyébként se érdemes a magas órajelekre hajtani, az első plusz Mhz-ek könnyen jönnek, hűtés sem kell brutál és nem is lesz hangos, szóval szerintem 4,5 körül tökéletes, 5 fölé úgy se nagyon menne.

Táp jó, ha 2 kártyában is gondolkozol, egyébként lehet kisebb is.

Inkább vegyél egy 500gb ssd-t hdd nélkül játékra, sokkal jobban jársz.

Házból inkább Z9 neo, sokkal letisztultabb.

2016. márc. 11. 06:22
 7/15 anonim ***** válasza:

Az ívelt monitoros kommentelőnek mondanám, hogy nem baromság, én nagyon szeretem, csak nem ilyen kivitelben. Én mondjuk innen válogatnék, bár ez is csak személyes választás, vélemény... imádom az ultrawide kijelzőket...

[link]

2016. márc. 11. 06:36
 8/15 anonim ***** válasza:

Hát én meg váltanám a léghűtésre mivel sokkal jobban hűt mint egy vízhűtő [link]

Majdnem minden vízhűtőt leköröz igaz hogy sok helyet foglal de ha van egy normálisan szellőző házad (mint a Z11 neo) akkor nem lesz gond.

2016. márc. 11. 07:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem mondom hogy nem jó a vízhűtő de egy i5-mellé szerintem felesleges.Annyira nem melegszik még ha húzva van a proci is hogy kihasználja azt amennyiért vette.Persze egy AMD proci-ra mint mondjuk FX 9590 arra mehetne kérdés nélkül a Vízhűtő de nem egy K-s i5-re (még egy i7-nél is kétszer meggondolnám hogy tényleg kell-e nekem)Az 500Gb-s SSD jó őtlet de én egy 250-eset vennék arra mehetnek a fontosabb programok (aminek gyorsabb elérés kell és 1-2 olyan játék ) És még egy 1Tb-s HDD mivel egy játék esetében nem gyorsítja meg annyira (persze valamivel gyorsabb).Igaz halkabb de ha van egy 250-es SSD egy 1Tb-s HDD-vel ott azért még is kényelmesebb a helyezkedés.De +1 a samsung evo 850-nek.
2016. márc. 11. 08:17
 10/15 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is egy teszt, nagyobb. A noctua léghűtő maga halk, aláírom, teljesítménye is jó. Na de nagy ház és sok szívó venti nélkül csak egy kazán. A hőt a házon belül adja le és kitakar mindent, ezáltal akadályozva a szellőzést.

A házventik csendessége határozza meg ebben az esetben a zajt, illetve a VGA ventijei.

Sokkal okosabb, ha a hőleadó közvetlen a ház külsején helyezkedik el. Szabad az egész alaplap, szellős a belseje. 2db 12cm venti pedig szintén halk, pwm szabályozással, nem kell külön házventi, vagyis annyival kevesebb venti pörög.

id-cooling 240l sem tűnik rossznak.

2016. márc. 11. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!