Szerintetek túlzás eza gamer pc?
Következő gépet tervezem összerakni szerintetek ez így túlzás vagy hosszabb távra tökéletes választás?
Proci: Intel Core i5-6600
Alaplap: ASROCK Z170 Extreme6
Videókártya: MSI GTX 980T GAMING 6G Golden Edition
Proci hűtő: Cooler Master Nepton 240M
Ramok: Kingston 16GB(4x4gb) KIT DDR4 2666MHz CL15 HyperX Fury
Táp: EVGA SuperNOVA 750 G2
HDD: WD Blue 1000GB 64MB cache
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB 7mm
Gépház: Zalman Z11 NEO
Monitor: 27" Samsung S27E510C
z170 lap felesleges nem tuning proci alá.
Vagy 6600k vagy 6600+H170-es lap.
Hűtő ízlés kérdése, én nem szeretem kifejezetten a cooler master termékeket, eddig csak a gondom volt vele. inkább raijintek triton (ez csak személyes vélemény).
Ramból hülyeség a 4x4, 2x8 teljesen jó és ha később komolyabb munkára akarod használni, tudsz még bele rakni, + ha meghal egy ram slot, át tudod rakni máshova.
táp kicsit felül méretezett, de ha tuningolni fogod mind a kártyát ,mind egy lehetséges 6600k-t, akkor teljesen jó, első osztályú.
Az az SSD egy kalap... Első generációs, jóformán lassabb, mint a HDD-d. Ha jó SSD kell, samsung evo 850 basic.
Ha teheted, akkor hagyd meg a vízhűtést. Egy léghűtő sok helyet foglal és a hőt a házban adja le, kellenek mellé ventik, amik aztán a hőt kiszívják. Vízhűtésnél pedig a hőt azonnal kiviszik a radiátor ventijei. Ráadásul az egész ház belseje szellős marad.
Vedd meg bele most a 6700K procit. VGA-ból pedig elég egy Sapphire/Asus/Msi R9 390 8gb 100E körül. Fél-1 év múlva jó áron eladod és vehetsz az újak közül, bár fullHD-ra ez is bőven elég.
Ram ahogy írták inkább 2x8.
Alaplap is túlzás, egy Z170 Pro4 is bőven elég tuninghoz, de egyébként se érdemes a magas órajelekre hajtani, az első plusz Mhz-ek könnyen jönnek, hűtés sem kell brutál és nem is lesz hangos, szóval szerintem 4,5 körül tökéletes, 5 fölé úgy se nagyon menne.
Táp jó, ha 2 kártyában is gondolkozol, egyébként lehet kisebb is.
Inkább vegyél egy 500gb ssd-t hdd nélkül játékra, sokkal jobban jársz.
Házból inkább Z9 neo, sokkal letisztultabb.
Az ívelt monitoros kommentelőnek mondanám, hogy nem baromság, én nagyon szeretem, csak nem ilyen kivitelben. Én mondjuk innen válogatnék, bár ez is csak személyes választás, vélemény... imádom az ultrawide kijelzőket...
Hát én meg váltanám a léghűtésre mivel sokkal jobban hűt mint egy vízhűtő [link]
Majdnem minden vízhűtőt leköröz igaz hogy sok helyet foglal de ha van egy normálisan szellőző házad (mint a Z11 neo) akkor nem lesz gond.
Itt is egy teszt, nagyobb. A noctua léghűtő maga halk, aláírom, teljesítménye is jó. Na de nagy ház és sok szívó venti nélkül csak egy kazán. A hőt a házon belül adja le és kitakar mindent, ezáltal akadályozva a szellőzést.
A házventik csendessége határozza meg ebben az esetben a zajt, illetve a VGA ventijei.
Sokkal okosabb, ha a hőleadó közvetlen a ház külsején helyezkedik el. Szabad az egész alaplap, szellős a belseje. 2db 12cm venti pedig szintén halk, pwm szabályozással, nem kell külön házventi, vagyis annyival kevesebb venti pörög.
id-cooling 240l sem tűnik rossznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!