Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja a processzor...

Bonanno kérdése:

Mi okozhatja a processzor túlmelegedését?

Figyelt kérdés

- AMD Athlon 64 x2 Dual Core

- Asrock AliveXFire-eSATA2

- 1GB videókártya

- 1,5 GB RAM

- 600W Akyga Táp

- 500 GB Western Digital Winchester

Semmi más nem melegszik túl csak a processzor...

Az alaplapon 2 RAM slot elromlott igy a gép csak 1,5 GB RAM-al megy jelenleg.

Beporzódva nincs a gép, mert minden hónapban takaritom és most is olyan tiszta, mint ha új lenne benne minden.

Rendesen be van pasztázva, amit bizonyit az is, hogy a hűtőborda is forró szokott lenni a procin.

Elinditok egy kis alap játékot, mint például a Don't Starve vagy csak egy GTA vagy COD és pár percen belül ki kapcsol a gép.

Néha már videó nézés közben is túlmelegszik és kikapcsol.

Levettem a gép két oldalát és egy asztali ventilátorral is hűtöm oldalról.

Van egy házhűtés és a procin is teljesen jó a venti.

Több ventit is próbáltam rá amúgy.

Semmi sem segit rajta.

Nem sokára veszek egy új gépet, de azért szeretném tudni mi okozhatja ezt.

A választ előre is köszönöm!

2016. márc. 7. 00:34
 1/6 anonim ***** válasza:

> AMD Athlon X2

> 1,5 GiB RAM

> 2016

Ez szagra egy legalább 6-7 éves gépnek tűnik. Játékra légyszi már ne használd, telepíts rá egy Linuxot, és jó lesz még az öreg harcos seed szervernek, vagy valamilyen más szervernek.

A túlmelegedést valószínűleg az okozza, hogy a CPU, GPU bordákban az évek alatt felgyűlt a por. Kompresszorral ki kell fújni, és jobb lesz, mint újkorában.

2016. márc. 7. 01:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Miért ne használja? Régebbi játékokra simán jó... Nekem most egy P4-es gépem van. Erre mit szólsz?
2016. márc. 7. 02:24
 3/6 anonim ***** válasza:
azt hogy ha megnyitsz vele csak egy google chromot akkor már 80-90 %-on mozog a cpu használat.
2016. márc. 7. 04:52
 4/6 anonim ***** válasza:
jaj az a táp.... Noé kibaXta a bárkájáról.
2016. márc. 7. 06:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Portalaníthatod, bár szerintem célszerű egy ecsettel óvatosan kiszedni a port a hűtőbordából, mintsem kompresszorral felkavarni az egészet, hogy máshova ülepedjen le a gépházban.

Én azonban elsődleges más problémára gyanakodnék, miszerint elporladt a hővezető paszta. Ez nem ritka ilyen koros gépeknél (van ez 10 éves is, én 2006-ban raktam össze hasonlót). Szedd le a procit, pasztázd újra (elég ehhez egy tök olcsó, alap paszta is, nem kell a drága. (2-4 W/mK)

2016. márc. 7. 09:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Nemsokára veszek egy új gépet, szóval elég ha addig kihúzza szegényke :D

Egyébként 2007-es a gép. :D

Por nem volt benne egy szem se, viszont rájöttem mi a baj és el is hárítottam sikeresen :D

A proci lábai közt találtam szemmel alig látható hővezető paszta maradványokat és rögtön gondoltam, hogy az lesz a baj.

Kipucoltam ahogy tudtam és ment vissza.

Most már gond nélkül megy.

Egyébként a régi játékokkal elbír még. :)

Mondjuk a COD4 még közepes beállításokkal minden gond nélkül megy. :D

2016. márc. 15. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!