Mi okozhatja a processzor túlmelegedését?
Figyelt kérdés
Adott egy 7 éves Acer laptop. Az utóbbi időben bekapcsolás után pár perccel kikapcsol, és csak pár perc múlva lehet bekapcsolni. Megnéztem a processzor hőmérsékletét, pillanatok alatt felszalad 80-90 fokra. Szétszedtem, kipucoltam (jókora porcica) volt a ventilátor előtt. Nem segített. Újrapasztáztam a processzort, valamennyit segített, de még mindig nagyon magas a hőmérséklet, 20 perc elteltével üres járaton is kikapcsol. Processzorhasználat rendben van, átnéztem a folyamatokat. Lehetséges, hogy a túlmelegedés miatt károsodott a processzor, és már nem lehet vele mit kezdeni?2015. júl. 29. 09:18
1/9 Trevor. válasza:
Nem lehet, hogy kezd tönkremenni a ventilátor?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre semmit, szépen, csendben felpörög, amikor bekapcsolom a gépet.
2015. júl. 29. 10:09
3/9 anonim válasza:
Jól van visszarakva a hűtő? Egyértelmű kérdés, de néha nagyon képes megviccelni az embert.
4/9 anonim válasza:
Szerintem is ventilátor hiba lesz. Vidd el valahova letesztelni, hogy forog az-e rendesen, ahogy kéne, vagy rakj hozzá egy 12 voltos kábelt, és nézd meg. Csek beszúrod a 2 lyukba.
5/9 anonim válasza:
Lehet, hogy nem lehetséges, de nem raktad be fordítva a ventilátort? :)
6/9 A kérdező kommentje:
Rendesen visszaraktam, de ha már mindenki a ventilátorra gyanakszik, le fogom tesztelni. :)
2015. júl. 30. 08:54
7/9 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy a ventilátor csak akkor pörög fel, amikor bekapcsolom a gépet. Azt követően már nem indul be, ezért van a túlmelegedés.
2015. aug. 7. 12:04
8/9 anonim válasza:
Akkor vagy szervizbe kell vinned, vagy megkeresed a megfelelő ventilátort, és kicseréled. DE előbb járj utána, hogy biztos ventilátor hiba, nem-e lehet, hogy a táp, az alaplapon keresztül meg-e adja a megfelelő áramot hozzá. Vagy nézd meg máshogy. Pl. A ventilátort kiszeded, veszel egy 12 voltos akármit, trafóra gondolnék, amely 230 voltot átalakít 12-re, (de teszteld le, hogy annyira-e alakít, ne hogy baj legyen, ha működne a ventilátor) a trafó két végét lepucolod, és beledugod a ventilátor csatlakozójába, amellyel az alaplaphoz csatlakozik és végül bedugod a konnektorba. Ha mindent jól csináltál, és nem forog a venti, akkor megbizonyosodhatól róla, hogy ventilátor hiba, és lecseréled.
9/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a ventilátor alapból működik (azért kipróbálom külső tápról), mert bekapcsolásnál rendesen pörög kb. 10 másodpercig. Aztán már nem kapcsol be függetlenül attól, hogy biosban maradok vagy hagyom az XP-t felfutni.
2015. aug. 7. 16:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!