Az AMD processzorok általában több áramot fogyasztanak mint az Intel processzorok vagy ez csak terhelés estén nagyobb?
az FM2+, AM2+ mar nagyon regi
FM2+ os procik TDP je allithato a legtobbnek (tepjesitmenycsokkenesselngodolom) 65W ra
AM3+ osok altalaban eleg sokat fogyasztanak es az energiagtakarekosaguk se annyira feljett mint uj inteleknek
procit terhelesre veszik altalaban nem pedig disznek
teljesitmeny/fogyasztas mutatoja 860K/A10-7870K(APU) a legjobb ami FM2+ os
legrosszabb teljesitmeny/fogyayztas mutatoja az FX-9590 nek van ami npedig AM3+ os
Elsősorban terhelés alatt látszik némi különbség. Azonban, ha egy teljes konfig fogyasztását nézzük, az AM3+ -os procik átlagban(nem piszkálva), olyan 20 W-al esznek többet. Az FM2+ esetében valóban lehet TDP-t csökkenteni, de akkor a teljesítményük is arányban lesz ezzel.
Én egy FX 8350-es példánnyal rendelkezem: Kicsi VGA/R7 250/4x4GB RAM, 3 HDD, 970 chipset.
Alapjáraton 70W körül kajál a rendszer. Amikor megy fullon minden(számol, stb) akkor olyan 200 W körül... A másik Inteles rendszeremnél: 58 W alapjárat, és 170- 175 W terhelve. Ez Haswell I5. A 4770S procival meg ugyanannyi, mint az AMD.
Lehet teszteket olvasgatni, de semmi értelme... Nekem egy konfigom sem annyit eszik, mint papíron kellene...
Szerintem nem vészes a fogyasztásuk, kivéve ez alól a 220W TDP-vel rendelkező példányokat.
És ekkor még nem beszéltünk a szorzózár mentes I5,i7 procikról, ahol tuningnál bizony megjön az étvágy.
Ez erősen relatív...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!