Memóriák párosítása?
Mi alapján lehet eldönteni, a ram modulok tudnak-e egymás mellett működni? Mhz, márka, időzítés.
1. Pl. Van egy processzorom ami elvileg 1333mhz ramot támogat, mellé tudom valahogy rakni az 1600mhz ramot? Valahogy csökkenteni a mhz-t biosban stb. Mit kell megnéznem, hogy működne-e együtt?
2. Pl. ddr2, van olyan hogy valamelyik ram csak amd lapot támogat? Itt hogyan lehet pároztatni a ramokat? Itt lehet-e csökkenteni a mhz-t?
1.Akkor a CPU ilyenkor lekorlátozza a RAM frekvenciáját.
2.Ilyenek vannak jelenleg a piacon:DDR3,DDR3L,DDR4.Esetleg még kapni használtan DDR2-est,ritkán DDR1-es vagy SDRAM-ot.Intel és AMD alaplapba lényegében ugyan azok a RAM-ok mennek bele,a többi az alaplap Chipset-én múlik,mert mondjuk az LGA775-ös foglalatba a DDR2-es terjedt el,az AM3-ba meg mondjuk a DDR3-as de az LGA1150-esbe szintén.
Az elsőre köszi a választ. A másodikhoz amit írtál teljesen nyilvánvaló ezt tudom. De hallottam olyanról hogy vannak olyan ddr2 1066 mhz ramok amik csak amd vel működnek.
Illetve fennmaradt a kérdés, hogy mi szabja meg hogy 2 ram modul tud-e együtt működni?
"mi szabja meg hogy 2 ram modul tud-e együtt működni?"
a kifogástalan duál működéshez elengedhetetlen az alábbi értékek azonossága!
Támogatott frekvenciák.
CAS (tCL)
RAS to CAS (tRCD)
RAS Precharge (tRP)
Ciklusidő (tRAS)
pl. egy gyártáskor párbaválogatott, RAM KIT értékei:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!