Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mikor a legdrágább egy frissen...

Mikor a legdrágább egy frissen megjelent GPU?

Figyelt kérdés
Logikusan megjelenéskor lenne, de nézegettem árösszehasonlitó oldalakat és szinte mindenhol a grafikon azt mutatta, hogy megjelenés után drágult elég sokat. Ha megjelennek az új kártyák mennyi idő mire itt is kapható lesz. És a referencia modellel érkezik a többi is (asus, gigabyte, msi, stb.) vagy azok csak később.

2016. márc. 2. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Általában ha jönnek az új kártyák akkor szoktak olcsóbbak lenni a kártyák de nem olyan nagy összeggel . Évek kellenek amire le megy egy jó vga ára . De 50-60k között lehet kapni így is jó kártyákat !
2016. márc. 2. 15:36
 2/8 A kérdező kommentje:
A felújitótt gtx970 kell. Talán 1070 vagy valami hasonló neve lesz gondolom én. Tehát akkor érdemes megjelenéskor minél hamarabb megvenni. És mi a helyzet a referencia modell és a többi között megjelnésben?
2016. márc. 2. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Közgazdaságtan. Amikor a kereslet-kínálat görbe nagyon eltolódik a kereslet fele. Általában közvetlen a piacrakerülés után nagyobb a kereslet hetekig-hónapokig, aztán pedig olyan 30-40 év múlva a gyűjtők miatt szökik megint az egekbe.
2016. márc. 2. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:
de azt nagyon bírom amikor 3 év alatt olyan vegyes árak vannak pl gtx 480 2013 év végéig kb olyan 30-35 ezerig mozgott aztán le eset olyan 23-25 körülire 2014-ben( de már akkor is túl árazottnak számított hiába a nyers erő sok a fogyasztása a "melegedés tűrhető kompenzálható".. majd 2015 -ben már 17-20 ezrekért ment jó pár darab és akkor van 1-2 hihetetlenül jól optimalizált játék mint pl gta és akkor fel megy az áruk megint a 30 ezer magasságába .. mindig van valami vagy valakik akik fel borítják a piacot ezzel arra akartam ki térni csak hogy ,hozzá nem értők vagy elvetemült eladók felborítják az egyensúlyt.
2016. márc. 2. 16:23
 5/8 anonim ***** válasza:
hát a piacgazdaság már csak ilyen. Jobb, ha hozzászoksz fiatalabb korban.
2016. márc. 2. 16:28
 6/8 anonim ***** válasza:
már hozzá szoktam :S meg amikor ebayen drágábban árulnak pár dolgot és itt értem már a magyar bolti 50-60k árak vagy felettiek, ott meg használtan 70 meg 80 -ért felteszi a kő hülyéje .. és ebből rengeteg van. pedig először még a licitet és tök jó dolognak tartottam gondoltam na most majd pl egy gtx 660 -at el viszek 12-4 ezerbe nahh jah mindig érdekes hogy az utolsó percekben megy el és ugyan olyan áron mint itthon vagy még drágábban és sok ilyennel probálkoztam hagytam is a fenébe mert legtöbb hirdető úgy is tornássza kamu accountról felfele az árat ami illegális lenne de mivel nincs ip cím védelem vagy hasonló az ebayen hogy ne lehessen regisztrálni 1 gépről többen így bukta.
2016. márc. 2. 16:34
 7/8 A kérdező kommentje:

De akkor minél hamarabb vegyem majd meg? Egyébként a GTX1070-ről (ha ez lesz a neve) van szó. Tudom, hogy ez még korai, de szerintetek mennyibe fog kerülni? Annyiba mint a 970 akkor vagy drágább lesz?

Ja és van ez a kép: [link]

Ez csak marketing vagy van valós alapja? Ez a teljesitményét mutatja?

2016. márc. 2. 16:36
 8/8 anonim ***** válasza:
drágább lesz . 180 -200 ezernél olcsóbbra én nem számítanék . nvidia eddig sem az olcsó termékeiről volt híres most sem lesz.
2016. márc. 3. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!