Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora az eltérés a különböző...

Mekkora az eltérés a különböző specifikációval megjelent Asus G551 laptopok között?

Figyelt kérdés

Laptopvásárlás előtt állok. Megtetszett ez a modell, és ugyan még egyáltalán nem eldöntött, hogy ilyet veszek, érdeklődni szeretnék róla.

Többféle specifikációval jelent meg, nyilván eltérő árakkal.

Hosszú időre tervezem, tehát hacsak nem nyerek a lottón, nem cserélem le 2-3 év után.

Különösen az érdekelne, mennyit számít (és mennyit fog számítani) például, hogy az egyikben i5-ös, a másikban i7-es processzor van, illetve hogy az egyik videokártyája csak 2, míg a másiké 4 gb-os.

Nyilván sokat számít, de megéri azt a pár tízezer forintot még összespórolni, vagy nem ér annyit, ha szűkös rá a keretem?

Válaszokat előre is köszönöm.

2015. nov. 24. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy mire akarod használni
2015. nov. 24. 19:05
 2/6 BM-Striker ***** válasza:
100%

i7 túlmelegszik játék közben ebben a gépben.

i5 gyengébb, de nem melegszik túl, és a 960m mellé bőven elég.

960m/860m/950m/850m esetében mindegy, hogy 4gb-os vagy 2gb-os.

Én tudom ajánlani a gépet, nekem is ilyen van i5-tel.

Esetleg megvárhatod N552VW-t is ami mostanában jön ki.

2015. nov. 24. 19:50
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából nem a legmodernebb, legnagyobb igényű játékokkal játszok, gondolom, ha kisebb teljesítmény kell neki, nem melegszik túl.

Viszont sokáig nem szeretném lecserélni, de nem értek a számítógépekhez, és nem tudom, mennyit számít az a plusz 2 mag hosszú távon..

2015. nov. 24. 20:10
 4/6 BM-Striker ***** válasza:
100%

A nagy terhesénél jelentkező thermal throttling miatt sem sokat.

Egy ekkora notebook-ba túl van méretezve az i7.

2015. nov. 24. 20:37
 5/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen a válaszokat :)

Ha már ilyen mázlim volt, hogy pont ilyen masinád van, megengednék magamnak még egy kérdést ezzel kapcsolatban. :)

A wifi-jéről rosszakat hallottam, 1-2 szobával arrébb felére csökken a sebesség, ilyesmit.. ezt Te is tapasztalod, és ha igen, van rá valami egyszerűbb megoldás?

2015. nov. 24. 22:44
 6/6 BM-Striker ***** válasza:
100%

Én különös problémát nem tapasztaltam vele.

Van egy szoba otthon, ahol miden eszközzel szar wifi, máshol normális jelerősség. Munkahyelyen szintén nem volt gond a wifi-vel.

De ez függ az adott lakástól, router-től, és net kapcsolattól is.

2015. nov. 24. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!