Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 7 nem áll le?

Windows 7 nem áll le?

Figyelt kérdés

Újabban egyre gyakrabban fordul elő, hogy a win7 leállítása megakad ott, hogy "Leállítás...". Múltkor 25 percet vártam, hogy hátha, de meguntam és power gombbal kikapcsoltam. Gondoltam arra, hogy visszahűti az alkatrészeket, de a hátsó 12cm-es ventilátor már hideget fújt a gépházból. Még az előző konfigomnál is volt egyszer kétszer ilyen, szóval nem hiszem, hogy hardveres hiba lenne.

Csak az én Win7 verzióm beteg, vagy más is szenved ilyennel?

Valahogy meg lehetne oldani, vagy váltsak win10-re?

2016. márc. 2. 15:18
 1/7 csigusz27 ***** válasza:
Az automatikus frissítés be van kapcsolva? Lehet,hogy kikapcsoláskor menti el a letöltött frissítéseket.
2016. márc. 2. 15:45
 2/7 axonbite ***** válasza:
egér jobb klikk asztalon személyre szabás/képernyőkímélő/energia beállítások módosítása/amelyiken ép van a kijelölés séma beállításainak módosítása/speciális energiaellátási beállítások módosítása/ itt nézd át a hardvereket hogy energia takarékossági okokból a rendszer le állíthassa az eszközt
2016. márc. 2. 15:50
 3/7 San Bernardo ***** válasza:

Fentiek igazak, két dolgot ellenőrizd, 1. automatikus frissítés, és 2. energiagazdálkodási séma beállítását.

(Szerintem az automatikus frissítéseket keresi, de így távolról nehéz megitélni.)

Megoldható, szerintem ne válts 10-re (több okból sem, lásd korábbi hozzászólások más hasonló kérdésekhez. A 10 nyilván újabb, tehát potenciálisan jobb, de nem biztos, hogy most és mindjárt és neked és a te gépedhez is jobb, ez egy megfontoltabb döntés legyen, a 7-es nagyon jó, ha más problémád nincs vele.)

2016. márc. 3. 10:38
 4/7 A kérdező kommentje:

#1 Az automatikus frissítéseket nagyon régen kikapcsoltam, adatkorlátos internet miatt. De köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni!

#2 A "kiegyensúlyozott" sémát használom. A merevlemez kikapcsolásának idejét tétlenség után 20ról 10 percre állítottam. Egyébként csak 1x500gb hdd-m van és egy 2tb külső, így gondolom az elsődlegest nem fogja sohasem lekapcsolni, mert a Windows is azon van. (?)

#3 Annyiból is gondoltam a Windows 10-re, mert a videokártyám már támogatja a DX12-őt, és elvileg emiatt nagyobb teljesítményt lehetne kicsikarni belőle.

Köszönöm az eddigi válaszokat, kiemelem a kérdést, hátha kapok még.

2016. márc. 4. 17:24
 5/7 San Bernardo ***** válasza:

A W10-zel legyél óvatos. Nem biztos, hogy megoldja a problémádat, szerintem nem magában a W7-ben van. A W10-et persze most nagyon nyomja és isteníti a Windows, de legyél óvatos a cserénél. Lehet, hogy mégis beállítás kérdése, és lehet, hogy a W10 megint új problémákat vetne fel.

..Kérdezz meg szakembert a környékeden élőben, mielőtt W10-re váltanál. A szoftver csere, de különösen az op. rendszer csere nagyon csábító, de sokszor több problémát okoz. Nem véletlenül használják ma is (arányban) a legtöbben még mindig a W7-et asztali és laptop gépeken.

2016. márc. 5. 09:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor legjobb lesz ha várok még a win10-zel. Egyébként amióta 20 ról 10 percre állítottam a hdd kikapcsolását, már rendesen leáll. Na de majd meglátom még, hogy esetleg megint elkezdi-e.

Köszönöm a válaszokat

2016. márc. 6. 09:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is már előfordult ez Windows 7-en. Főleg akkor, amikor napokig (4-5 nap) nincs kikapcsolva a gép. Én arra gondoltam, hogy a sok folyamatot állítsa le.
2016. márc. 6. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!