Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép játékra, tapasztalt...

Számítógép játékra, tapasztaltak? 240. 000 Ft

Figyelt kérdés
Szóval, gépet vásárolnék játékra. Bartátom mondta hogy 240.000 Ftból már combos dolgokat lehet összerakni! Én viszont nem érteke ehez, ezért TAPASZTALT emberek segítségét kérném. A Gépnek nem kell turbózhatónak lenni, semmit nem fogok csinálni rajta játékon kívül kb. Egy 3 élet évnek órülnék és mostani A+-os játékokkal játszanék, FHDs monitorral. Örülnék egy AMD meg egy Nvidia kártyás megoldásnak is, processorból viszont egy I5nek ha megoldható. Előre is köszönöm szépen!

2016. márc. 1. 21:29
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
15 évesen nem prostiznék, és azért ennyire ne öregíts ;)
2016. márc. 1. 21:37
 2/16 anonim ***** válasza:

AMD-s VGA:

[link]

Nvidia-s VGA:

[link]

De én az elsőt ajánlom inkább.

2016. márc. 1. 21:41
 3/16 A kérdező kommentje:
Az 1.vel megdöntöm fél európát? :D
2016. márc. 1. 21:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon köszönöm! Az 1. lesz sztem :)
2016. márc. 1. 21:53
 5/16 anonim ***** válasza:

Ezerféleképpen lehet összerakni egy gépet ezerféle felhasználásra. A "játékra" kifejezés nem segít sokat.

Példa extrás i5-6500 + GTX960:

[link]

Példa lespórolt i5-6600 + GTX970:

[link]

2016. márc. 1. 21:53
 6/16 A kérdező kommentje:
Cakpak mennyibe kerül az 1.?
2016. márc. 1. 21:54
 7/16 A kérdező kommentje:
#Gondolkozok, mit mondjak még róla? :D
2016. márc. 1. 21:55
 8/16 anonim ***** válasza:
#5.Jók ezek a konfigot.Én azért gondoltam az R9 390-re mert a jövőben majd jól jöhet a több VRAM,ha már a kérdező úgy is 3 évig fogja használni.
2016. márc. 1. 22:03
 9/16 anonim ***** válasza:

Sokat segítene, ha elmondanád, hogy miféle játékokkal játszol. A+, értem, de az most a CoD, Battlefield féle online, fps játék vagy a történetközpontú witcher meg AC sorozat? Esetleg stratégiai dolgokkal foglalkozol. Utóbbinál szükség van fejlettebb processzorra, előbbieknél inkább a grafikus teljesítmény a mérvadó, az elsőnél meg a fejlett hálózati vezérlő. Aztán ott vannak az MMO játékok, ahol a nagy nyílt tér miatt az SSD vagy SSHD jelenléte sem elhanyagolható.

Ha már hálózat, lesz-e külön hálózati kártya? Esetleg Hangkártya? Ezek mind fontosak. Ha nem lesz, a nagyobb játékélmény érdekében szükséges olyan alaplap, ami ezeken a területeken jól teljesít.

SDD kell-e? HDD? És ha igen, mekkora? Ha 2-5 játékkal játszol végig, akkor igazából értelmetlen a terrabájtos HDD, mert egy 120GB vagy 240GB SSD bőven a célnak megfelelő lesz, ami nem mellesleg összehasonlíthatatlanul gyorsabb.

Hajlamos vagy-e a géppel foglalkozni és fogod-e bővíteni (amivel pénzt spórolhatsz) vagy ha kiöregedik, akkor inkább eladod és veszel újat? Ha hosszútávra tervezel, érdemes a videokártyát lespórolni azért, hogy a többi alkatrész magas minőségű legyen, amik kibírnak akár 10+ évet is, így a bővítés elég egyszerű lesz (kivágod a kártyát és beraksz egy másikat). Ha nem, akkor pedig rengeteget spórolhatunk ezeken a felesleges dolgokon.

Szükséges-e az, hogy a konfiguráció halk legyen? Vagy úgyis a fejedre húzol egy 2 ezer Ft-os fülest és semmit nem fogsz hallani? Vagy esetleg még hasznos is hogy hangos, mert akkor a szüleid nem fogják hallani, ahogy fappolsz? Vagy mittudomén?

Remélem érthető. :D

2016. márc. 1. 22:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Na ez jó sok info egyszerre, szóval, Fps, Tps, és story basement játékok ezekkel játszom most(titanfall, witcher 3, bf4, cod aw, gta5, mount and blade warband [nagyobb csatákban 100v100 laggolok :D])ezek mind a lehető leglowobban vannak, szeretnék ezekkel a játékokkal szép grafikán, min. 50 fpssel játszani (nem kell max grafika). Van hangkártyám, és szükség van a nagy hddre mert van egy szèp origin és steam könyvtáram akiknek menedéket nyújtanék merevlemezemen, nem akarok foglalkozni a géppel, úgy terveztem hogy most megveszem és néha vidikarit meg procit cserélek remélem mindent leirtam
2016. márc. 1. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!