Gépet szeretnék összerakni, ami elviszi a legtöbb mai játékot max/ultra grafikán, és istenem már miért nem írhatom úgy a kérdést ahogy akarom?
Nem írok tudtok/tudnátok-at, nem írok segíteni-t, úghogy gyakorikérdések fogadd mán el légyszi...
bocs
A lényeg, hogy nem nagyon értek ehez, főleg kompatibilitásbeli kérdéseim lennének. Az ár ha lehet 350k fölé ne nayon menjen... :)
1.alaplap: (há mittomém... tényleg)
2.videókártya: mivel 1920x1080p-ben szeretnék játszani, szerintem elég egy: 4gb 256bit ddr5 (intel procihoz, de ezt lejjebb), mint pl.:GIGABYTE GF GTX760 OC 4GB 256bit DDR5
3.proci: i7 4790k
4.táp: szerintem egy 750 wattos CM elég, de nem tudom lehet sok
5.hűtő: valami noctuát javasoltak 30k-ért, de egy ugyanazt tudó CM 8k... de írjatok, ha a noctua jobb, lényeg, hogy ne üvöltsön
5.ház:cm silencio sorozat azt a darabját amibe belefér...
Abban kérek segítséget, mondjátok meg, mi nem passzol mihez, mi felesleges, mi kéne; és bár tudom, nem túl részletes a leírás, most ennyi telt tőlem. Nézzétek el nekem. :D
A RAM-nak SEMMI köze a videokártya VRAM-jához. A HDD-hez meg pláne. A DDR3/DDR4 alapvetően a memóriamodul típusára, és egyben generációjára is utal (de javítsatok ki, ha hülyeségnek hangzik). DDR5-ös memóriát nem fogsz találni, mivel nem is létezik (még).
Az új Skylake-re építve (Intel 6. gen) a fapadosabb alaplapok is DDR4-es memóriamodulokat támogatnak. 4. gen Intel processzoroknál jellemzőbb a DDR3. Ha az alaplapod nem támogatja a DDR4-es memóriát, csak a DDR3-at, az életben nem fogod beleerőszakolni az újabb memóriamodulokat.
Mi a bajod egyébként a #4-es összeállításával? Nagyon jó kis konfig, ha a keretedbe belefér. Az R9 390X-et meg se közelíti a GTX 970, de sok esetben a sima 390-et sem manapság. Nvidiából 390X-hez már inkább GTX 980 a rivális. Ha a te igényeidnek megfelelne egy kisebb kártya is, a 970-nél akkor is jobb választás egy R9 390.
Szíved joga azt venni, amit akarsz, de ekkora keretben nem jó választás a GTX 970. Ha csak azért vennéd, mert az Intel-Nvidia hülyeségre alapozol, és a 970 az egyik legnépszerűbb Nvidia kártya, akkor nagy hibát követsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!