Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Én vagyok az egyetlen, aki...

Én vagyok az egyetlen, aki észrevette, hogy általában aki meglát egy AMD-s konfigot, egyből rossznak minősítí?

Figyelt kérdés
Csak nézegettem a kérdéseket itt, meg egy pár Facebook-os csoportba a gép ajánlásokat, és kb. mindenütt fenn voltak akadva, amikor egy AMD-s konfig volt ott...

2016. febr. 26. 22:57
1 2 3
 11/22 Dongaben ***** válasza:
100%
Pont, mint a Forma 1-ben...Az egyiknek jobb a fogyasztása, a másik kevésbé eszi a gumit...Egyszer az egyik nyer, aztán a másik...Kinek, mi jön be...:D
2016. febr. 27. 00:12
 12/22 anonim ***** válasza:

Általába az AMD procik fogyasztásával jönnek elő az emberek.

Azt meg senki nem nézi,hogy a fogyasztás mellé oda van írv : MAX FOGYAASZTÁS!

Ami annyit jelent,hogy 100%-on izzasztva akkora a fogyasztás.

Alapjáraton az fx ennek a felével is megelégszik.

Sőt,amikor csak be van kapcsolva a gép,6 mag le van állítva,így azok nem dolgoznak.

Uganez igaz az intel procikra is,alapjáraton i5-nél 2 mag áll.

2016. febr. 27. 07:11
 13/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
7%

mivel az FX-9590 jatekok latt egy Pentium G (Haswell vagy ujabb) szintjen van atlagban

es munkaban is atlagban egy i3 (Haswell vagy ujabb) szintjen van atlagban

ezert mi nem egyertelmu? FX ek mindenkepp sokszorosat fogyasztjak hisz Intel se megy maxon alandoan, es intelnek mar joval fejlettebb az energiatakarekosaga is (de a fogyasztas "csak" egy dolog, inkabb az a lenyeg amiben AMD hatalmas gyakorlatra tett szert: az Epic Fail)

Egy Intel Fanatikus Fan

amugy a kerdeshez jobban kapcsolodva:

amd konfigokhoz altalaban hulladek hardvereket valasztanak: (mivel amd nem olcsobb hanem minimum ugyan annyi mint egy hasonlo kategorias intel de akar dragabb is lenne egy idealis amd konfig, de az idealis konfigokat utaljak a felhasznalok, mivel fogyoeszkoznek tekintik a pc t meghozza csak par honapig kitartonak)

tapegyseget, alaplapot, gephazat

es hat amd nel nagyon jol jon ez

amd cpu+ amd gpu, egy forroaramot szolgaltato tapegyseg, egy hoszigetelt gephaz, es egy "olvadekony" alaplap

tokeletes kombo szerintem is

igy nem csoda ha csalodik is az amd ben ha igy epiti gepet

persze ha normalisan epiti akkor legalabb hasznalni tudja, de nem tudom mit is nyert azon hogy valamenyivel mindenkepp tobbet fizetett, es a villanyszamla is tobb

(lenyegtelen hogy "eszre se venni" szazalekosan igencsak joval tobbet kell fizetni az a lenyeg)

2016. febr. 27. 09:29
 14/22 anonim ***** válasza:

Én aztán tényleg nem vagyok Intel fan, de a tények magukért beszélnek. 20 évig csak AMD-t használtam. Most váltottam Intelre. Hát mit mondjak...hamarabb kellett volna! Korábban az AMD prociknál mindig azzal kezdtem, hogy a gyári ventit dobtam a kukába, ment rá egy normális. Ez ugye máris plusz költség volt. Jelenleg az i5 4460 gyári hűtője még több óra játék után sem engedte a proci hőfokát 41 fok fölé! És nem süvített közben mint egy turbina, szinte alig hallottam. Ilyet az AMD-nél elképzelni sem tudtam. És az is ugyanebben a házban volt.

Lehet az AMD-t tuningolni, hogy elérje az Intel proci teljesítményét? Persze lehet, de én nem akarom állandóan azt figyelgetni, hogy mi hány Voltos, melyik mag mikor ég el, az alaplap (ami természetesen drágább mint az inteles lapok) mennyit bír még, milyen 10+ezres ventit vegyek és ha átírok a BIOS-ban egy számot akkor hány percig megy a gép mielőtt magától kikapcsol! Én HASZNÁLNI AKAROM azt a gépet!

Videókártyák terén nincs bajom az AMD-vel, most is egy R9 380-at használok. Ott inkább az nVidiával voltak problémáim (levált forrasztás és hasonlók), de lehet, hogy csak véletlenül kifogtam.

2016. febr. 27. 10:22
 15/22 anonim ***** válasza:

Én is inkább AMD-s vagyok. Egy átlag felhasználónak aki kicsit játszik is, abszolút megfelel egy AMD processzor is. Jelenleg egy FX 6300-am van, ami a legtöbb játéknak elég. Van persze aminek nem, de a nagy részének igen. Valahol megértem egyébként azt, akinek nem tetszenek az AMD cpu-i. Egyszálas teljesítményben nem igazán ér be egy Intelt. Azt tudom mondani, amit mások is szoktak: "Majd a Zen!" Mindenesetre én maradnék az AMD-nél. De ha a Zen se veri oda az Intelt akkor elgondolkozom az Intelre való költözésre.

De aki az AMD- videokártyákat szidja, azt tényleg nem értem.

Ott már abszolút versenyképes az nVidiával. Sőt, valahol el is veri (HBM memória). Valóban, több a fogyasztása. De ez egy hobbi, valószínüleg aki játékra vesz gépet, tudja, hogy nagyobb teljesítmény valószínüleg nagyon fogyasztást is eredményez. Az illesztőprogram is kezd rendben lenni, újabban nem is találok hibát, és nem is nagyon omlik össze.

Üdv,

egy Fx 6300 és egy R7 360 boldog tulajdonosa

2016. febr. 28. 15:56
 16/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..

#4 es valasz, egy partatlan kifejtese az aktualis helyzetnek

(vegredmenye az amit en is igy tartottam mindeg hogy egyeduli jo veteles AMD platformi proci a 860K)

2016. febr. 28. 23:26
 17/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#13 0%

latom faj az igazsag mindenkinek

a lepontozasomtol nem lesz gazdagabb az AMD

mivel altalaban a szegenyebb reteg partolja igy a taboratol se varhat meggazdagodast

szoval amd rossz helyzetben van, de hat ezt mindeki tudja aki nem dugja vizala a fejet

2016. febr. 28. 23:29
 18/22 anonim ***** válasza:
Jaj, unom ezt az Intel vs. AMD harcot. Intel jobb, és kész. Miért? Azt már Kontár és a többiek leírták. Az NVIDIA vs AMD harcba meg nem tudok érdemben beleszólni, nekem egy GTX 950-em van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Eddig egyetlen egy amd-s vga-m volt, az pedig egy hd6450... De prohardveren is, és itt a gyk-n is r7 370 helyett gtx 950-et ajánlottak. (kb. mindenki)
2016. márc. 2. 17:22
 19/22 anonim ***** válasza:
Mert az R9 370x lett volna a GTX950 kihívója (amiből nem lett semmi).
2016. márc. 2. 17:39
 20/22 anonim ***** válasza:
a GTX 950 bárki bármit mond nagyon jól sikerült.És az ára is megfizethető.
2016. márc. 2. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!