Én vagyok az egyetlen, aki észrevette, hogy általában aki meglát egy AMD-s konfigot, egyből rossznak minősítí?
Az AMD procik nagyon rosszak. Az egyszálas teljesítményük sehol sincs, 4-nél többb szálat meg csak kevés program használ.
Ott van pl WOT. Egy pentiummal jobban fut, mint egy 8 magos fx-el. Igaz ez szélsőséges példa, de jól mutatja az AMD lemaradását az egyszálas teljesítményben.
Ha valakinek munkára kell egy olcsó gép, akkor jó lehet az fx is, mert ott ki lehet használni a 8 magot, de játéknál általában nem.
Talán majd a zen hoz némi változást, de addig az fx procik csak kivételes esetben ajánlottak.
Videókártyák terén más a helyzet. Ott teljesen rendben van az AMD is. A fogyasztásuk kicsit magas, de úgyis minden hülyegyerek 700w-os tápokat vesz. Ráadásul dx12-ben jobban telesít az AMD, mint az nvidia.
Procinál úgy vagyok vele, hogy többet játszom mint dolgozom a géppel, így az 1 szálon nézve intel jobb jelenleg (ha majd bejön a dx 12 meg minden mag és szálhasználat, ez lehet megváltozik), az amd nem használ ki minden magot sok játék alatt. Ha többet dolgoznék én is biztos AMD-t vennék, de nem az a fő felhasználás.
Videokártya teljesen változó, ártól függő. Olcsónál (30k alatt) HD 7xxx kártyát szoktam javasolni, utána nvidia vagy amd felváltva, attól függően milyen árkategóriában melyik teljesít jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!