Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Én vagyok az egyetlen, aki...

Én vagyok az egyetlen, aki észrevette, hogy általában aki meglát egy AMD-s konfigot, egyből rossznak minősítí?

Figyelt kérdés
Csak nézegettem a kérdéseket itt, meg egy pár Facebook-os csoportba a gép ajánlásokat, és kb. mindenütt fenn voltak akadva, amikor egy AMD-s konfig volt ott...

2016. febr. 26. 22:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindig így van. Az Intel és Nvidia fanboyok nem látják a fától az erdőt. Nekem eddig AMD processzorom volt és meg voltam vele elégedve. Most i5-re cseréltem, de a videokártyám egy R9 280 és tökéletes. Én videokártyát sosem vennék Nvidia-t például. Nem a név az érdekes, hanem az ár-érték arány. Sokszor ez jó sokszor az. Azért mert AMD nem lesz rossz valami. Sőt... Az új gazdag emberek leszarozzák, de mikor egy FX processzorból kihozod, amit egy i7-ből és fele annyiba kerül, akkor az nem mindegy. Legalábbis szerintem...
2016. febr. 26. 22:59
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Illetve az se jut ezeknek az eszébe, hogy ha AMD, mint cég megszűnne, akkor az Intel-nek például nem lenne konkurenciája, ahogy Nvidia-nak se nagyon, és az árak elszállhatnának az egekbe, hiszen nem tudnánk alternatívát venni helyettük.
2016. febr. 26. 23:01
 3/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tartod bennem a lelket. Bár szerintem nem kell negyed óra, és jön egy IntelFan... ._.
2016. febr. 26. 23:01
 4/22 anonim ***** válasza:
Nem mondom hogy rossz az AMD csak fogyasztásban és támogatottságokban nem olyan jó mint mondjuk a másik márkák de ár és teljesítmény arányban egy nagyon jó márka.Tehát mind a három cégnek megvannak a maga jó és rossz dolgai.
2016. febr. 26. 23:05
 5/22 anonim ***** válasza:
Ha a procirol van szo akkor igen ha video kartya akkor inkabb az amd t reszesitem elonyben mert az nvidia pont a 2 legjobban fogyo kartyajat cseszte el a 960 at es a 970 et
2016. febr. 26. 23:07
 6/22 anonim ***** válasza:
76%
Nos, egy 8 magos (FX 9150)-nel kevesebbre mentem, mint a 4 magos i5-2500k-val, ami azért nem kis szó. De tesztek szerint is inkább egy 4 magos Intel, mint 8 magos AMD. Sajnos ez van, nem fanboyság, mindkettő megfordult nálam. Vidkártya piacon is inkább nVidia. A Strix gtx 970-em alig eszik, és nagyon csendes. Volt egy 290x-em, ami falta a villanyt, és olyan hangja volt, mint egy sugárhajtású repülőgépnek, és nem hozta azt a teljesítményt. Inkább fizetek többet a minőségért!
2016. febr. 26. 23:09
 7/22 meszike91 ***** válasza:

Az AMD procik nagyon rosszak. Az egyszálas teljesítményük sehol sincs, 4-nél többb szálat meg csak kevés program használ.

Ott van pl WOT. Egy pentiummal jobban fut, mint egy 8 magos fx-el. Igaz ez szélsőséges példa, de jól mutatja az AMD lemaradását az egyszálas teljesítményben.

Ha valakinek munkára kell egy olcsó gép, akkor jó lehet az fx is, mert ott ki lehet használni a 8 magot, de játéknál általában nem.

Talán majd a zen hoz némi változást, de addig az fx procik csak kivételes esetben ajánlottak.

Videókártyák terén más a helyzet. Ott teljesen rendben van az AMD is. A fogyasztásuk kicsit magas, de úgyis minden hülyegyerek 700w-os tápokat vesz. Ráadásul dx12-ben jobban telesít az AMD, mint az nvidia.

2016. febr. 26. 23:11
 8/22 anonim ***** válasza:
hát az AMD-nek meg a 200-szériája se lett túl jó (irreális fogyasztás,Eldurranó kártyák) a 300-as szériát meg már úgy csinálták hogy mindenben kicsit jobb legyen mint az árbeli riválisai.Szerintetek miért nem ajánlja senki a 200-as széria kártyákat.
2016. febr. 26. 23:11
 9/22 anonim ***** válasza:

Procinál úgy vagyok vele, hogy többet játszom mint dolgozom a géppel, így az 1 szálon nézve intel jobb jelenleg (ha majd bejön a dx 12 meg minden mag és szálhasználat, ez lehet megváltozik), az amd nem használ ki minden magot sok játék alatt. Ha többet dolgoznék én is biztos AMD-t vennék, de nem az a fő felhasználás.

Videokártya teljesen változó, ártól függő. Olcsónál (30k alatt) HD 7xxx kártyát szoktam javasolni, utána nvidia vagy amd felváltva, attól függően milyen árkategóriában melyik teljesít jobban.

2016. febr. 26. 23:34
 10/22 anonim ***** válasza:
Emlékszem legutóbb a 3. generációs iCore processzorokkal volt valamiféle versenyszerűség (A10-5800K és a vele érkező APU tömeg szorongatta meg a piacot), azóta semmit nem tudott felmutatni az AMD. Már a Skylake is kijött, a HD530 igpu is az APU-k közelében van, azaz már csak egy nagyon szűk csoportnak éri meg AMD konfigurációt vásárolni (értsd: akik még képtelenek összegyűjteni a pénzt GTX950-re, de már játszanának).
2016. febr. 26. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!