Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit érdemesebb tenni?

Mit érdemesebb tenni?

Figyelt kérdés

Van egy HDD-m a gépben, viszont csak játékoknál használom, a rendszer az SSD-ről fut.

Van egy olyan lehetőség (energiamegtakarítás céljából), hogy a rendszer a HDD-t 3 inaktív (nem csinál semmit) perc után leállítja. Ezt a lehetőséget kihasználtam, elvégre fő az energiatakarékosság :)

Viszont ma olvastam, hogy a túlzott ki/be kapcsolás lerövidíti a HDD élettartamát. Akkor most mi van? Mi éri meg?

-Az energiatakarékosság?

-Vagy a hosszabb életű merevlemez?

-Vagy netán egy "arany középút"? :)

A válaszokat köszönöm!

2016. febr. 21. 19:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Hadd pörögjön. Nem fogyaszt az annyit, hogy az számottevő legyen. Ha nagyon zavar téged, én a lekapcsolást fél óra után engedélyezném.
2016. febr. 21. 19:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Húú az a 15W az eget rengetően sok!

Nem éri meg. 1000W kerül 50 forintba. Ami azt jelenti, hogyha a merevlemezed 66 órán keresztül menne teljes terhelésen akkor kerülne kb 50 ft-tal többe. De mivel teljes terhelésen csak pár percig megy, így a lekapcsolás is felesleges. Ha nagyon akarod akkor az SSD-re rárakod a programokat amiket használsz, és akkor nem kapcsolod be a HDD-t! :D

2016. febr. 21. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!