Miért forró a táp és a processzor játékok közben?
Szóval, pár hete kezdődött az egész. A gép hirtelen kikapcsolt játék közben, se kép, se hang. Körbetapogattam, és a táp forró volt, a processzor pedig mint később visszakerestem 70 °C volt. (Probléma előjön az alábbi játékoknál: FarCry, PayDay, CS:GO, Rainbow Six Siege. ) A konnektort megvizsgáltattam már, és nem volt leföldelve, valamint réz helyett aluminium volt benne. Lehet hogy ez okozta azt, hogy a táp elromlott, így a proci is fokozott terhelést kapott?
( A vezetéket újrahúzattam, és a probléma nem oldódott meg.)
Setup:
CPU
AMD FX-6300
Vishera 32nm Technology
RAM
8,00GB Single-Channel DDR3 @ 801MHz (11-11-11-28)
Motherboard
ASRock 980DE3/U3S3 (CPUSocket)
Graphics
SyncMaster (1920x1080@60Hz)
2047MB NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (MSI) 31
Storage
931GB TOSHIBA DT01ACA100 ATA Device (SATA)
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SH-224FB ATA Device
Audio
High Definition Audio hangeszköz
Táp: LC Power_500_W -Ez állítólag megbízható táp.
( [link] )
Elég silány táp ki mondta neked h ez megbízható?
Az fx-ek eléggé melegednek ha gyári hűtőt használsz illene rá venni egy jobbat egy tx3 evo elég lesz rá
Sajnos nem megbízható a táp.
Az FX nagyon melegszik, bár az esetek 95%-ában a gyári hűtő is teszi a dolgát rendesen.
gephaz igen szamitana, javits a szelozesen hazventivel ha lehet, ha nem akkor tervezd be cserejet
de elsonek normalis hasznalatra erdemes tapot vegyel (a tied nem az)
most mar halozat biztos jol mukodik? rendesen foldelt az egesz? bittos nincs mas gond vele?
abbol hogy alaplapod is lenyegeben hulladek ahogy tapod igy gondolom emlegetet gephaz is olyan lehet...
szoval cpu huto elott mindenkepp arra van szukseged
de a tulmelegedest valoszinu jo tap is megoldja (ha semmit nem karositott eddig vircsaft....)
pl. kesobbre gondolva:
EVGA 500B Bronze
FSP Hyper M 500
ThermalTake Hambug 530
Corsair CX 500 M
az olcsobbak amikhez hozza is tudsz jutni legtobb helyen, es teljesitmenyel (kesobbi) es csati hiannyal meg hosszal nem lesz gond
alsokategorias tapok persze de a te geped még alsobb... 750Ti a kiemelkedobb de ez is alsos es melesleg mondhatni nem is minosul fogyasztonak...
csak azert irom mert (sokkal) tobbet kell raszanod jobb tapokra, de a tiedhez kepest eg es fold...
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!