Miért fagy le a gépem?
Üdv! Egy hónapja raktam össze egy pc-t. Van mikor egész nap használom és nem fagy le, de van hogy fél óra, óra, másfél óra után lefagy. Teljesen random időközönként csinálja ezt a dolgot. Általában játszok vele így játék közben fagyott le idáig a legtöbbször. Az sem ritka, hogy youtube videó nézése közben fagy le, vagy csak be van kapcsolva nem csinálok vele semmit otthagyom, mire visszamegyek (30-40 perc) lefagy. A kép megáll és csak az áramtalanítás utána indul el ismét a rendszer. Semmi hibaüzenetet nem ír, az Eseménynaplóba semmilyen hibakód nincs feltüntetve. Mikor megfagy a kép a billentyűzet és az egér is kialszik nem világítanak tovább. A videókártyát, memóriát, winchestert teszteltem programmal. 3 órán át mentek a programok, de nem fagyott le. Újratelepítés sem segített ugyan ez a probléma Win7 Win8.1 és Win10 alatt is. BIOSból egy 2015.11.02-es verzió van fent a beta biost ami 2016.01.13-án jött ki nem raktam rá. A gépházban 2 ventilátor van viszonylag elég jó a hűtése. A videókártya max 60fok, processzor max 45 fok.
Adatok a gépemről:
Alaplap: Gigabyte GA-H170M-DS3H
Processzor: IntelCore I5 6600 3.3ghz
Memória: 2x4gb Kingston 2133Mhz DDR4
Videókártya: Asus R9 390 8gb ddr5
Tápegység: FSP Hyper 700w
Winchester: Western Digital 1TB
Segítségeteket előre is köszönöm.
Akkor valahogy készíts róla videót, ahogyan lefagy és mutasd meg nekik.
RAM-ot szedd ki az egyiket és használd úgy, aztán a másikkal is próbáld meg. Vagy alaplap, vagy a memória is okozhat ilyet
Igaz nekem egy régebbi (Windows Xp) gépem van, és nekem is le szokott fagyni néha. Ez úgy jelentkezett, hogy felpörgött a ventilátor. Kikapcsoltam - hosszan nyomva olyankor a bekapcsoló gombot, amíg ki nem kapcsolt a gép, majd később újra bekapcsoltam. Akkor már újra működött.
A szervizben azt mondták, hogy rozsdásodik a gép, és ez okozza a lefagyást. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!