Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Különös cicergő hangot kezdett...

Ga-Te kérdése:

Különös cicergő hangot kezdett kiadni a gépem. Miért? Veszélyes?

Figyelt kérdés

Minap észrevettem, hogy cicereg a gépem és érdekes, hogy akkor mikor az egérrel görgetem a képet. De van hogy csak úgy magától is cicereg. Oda hajoltam elég szorosan a géphez és megítélésem szerint a tápból jön ki a hang.

Most cseréltem nem rég CPU-t egy FX8350-est tettem bele. A tápom az Cooler Master Elite Power Black 600W. Valaki ötlet?

Konfigom:

ALP: Asus M5A97 R2.0

CPU: AMD FX 8350

VGA: Asus GTX 460 1GB

SSD: Kingston HyperX Fury 120GB

RAM: Kingston HyperX Fury Savage 16GB DDR3/1866

2016. febr. 12. 04:10
 1/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
50%

mi volt a regi cpu?

feltetelezem (joval) kisebb fogyasztasu

es a nagyobb terheles hozza ki a tapbol ezt a hangot

ilyen elofordulhat barmilyen minosegu tapnal, ellenben a te altalad hasznalt tap egyaltalan nem valo a gepedhez (minosegileg), neked kell tudni mit valalsz be es kockaztatsz, kellene egy minosegileg ismert es elismert, hasznalatra (es vetelre) erdemes tap minel elobb,

ha a mostanid garis 4-5ezerert talan arulhato (hardverapro.hu) (aztan a hangot vagy megemlited vagy nem, nem eri meg szorakozni vele (szakemberrel) hogy most mi is a "baja")

legolcsobban ilyeneket lenne erdemes foleg ha tuningolsz is kesobb illetve lesz komolyabb vga:

XFX Pro 450

XFX TS 550 (Pro is)

be quiet! System Power S7 450, 500 (netan System 8 500)

be quiet! Pure Power L8 530 CM

EVGA 500B Bronze (600B Bronze jobban megeri)

SeaSonic S12II 430, 520

FSP Aurum S 400, 500

pl.

2016. febr. 12. 05:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül a vga adja a hangot?
2016. febr. 12. 06:07
 3/5 anonim ***** válasza:

"Minap észrevettem, hogy cicereg a gépem és érdekes, hogy akkor mikor az egérrel görgetem a képet."

Teljesen egyértelműen kizárhatunk mindent az alaplap és a videokártya kivételével. Az a tápegység tényleg borzalmas, ami károsíthatta ezeket a komponenseket, de nem valószínű, hogy az adja ki a hangot. Le tudod szűkíteni a kört, azzal, hogy felveszel egy fülest és feltekered a hangerőt. Ha erősebben hallod a cicergést, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy ez elektromos interferencia és az alaplappal kell valamit csinálni.

2016. febr. 12. 10:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Az előző CPU egy AMD Phenom II 965 BE volt 140W-os fogyasztással. Az FX 125W-ot fogyaszt.
2016. febr. 12. 15:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Amúgy a vége az lett, hogy tényleg a tép cicergett. Alacsony minőségű tekercsek miatt van. Kicserélték ill. visszaadták az árát. Cooler Master tápok nem a legjobbak de nyugi az egereik sem jók. Cooler Master-be amit érdemes az ház, cpu hűtő és pl. a headset-jével is nagyon megvagyok elégedve. Vettem amúgy egy FSP tápot azóta is zseniálisan működik.
2017. júl. 6. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!