Intel-es konfig. Szerintetek milyen?
MSI H170 Gaming M3 alaplap
Intel Core i5-6600 processzor
Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/16 memória
Gigabyte R9 390 8GB GDDR5 GV-R939G1 GAMING-8GD videokártya
Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD meghajtó
Corsair 600W CX600M CP-9020060-EU tápegység
Bitfenix Neos BFC-NEO-100-KKWKA-RP fekete-arany számítógép ház
DeepCool ASSASSIN II processzor hűtő
És 3db HDD kerülne bele a régi gépemből. Szerintetek milyen ez a konfig? Ezt a gépet jópár évre tervezem venni...
PCX-ről vásárolnám
Ha esetleg tudaz egy jobb konfigot, akkor Maximum 250-300ezer forintot költenék rá! :)
Köszi a válaszokat!
Mivel nem tudod húzni a processzorod fölösleges rá ez a bika hűtő elég a gyári is ha később mégse éreznéd annak egy depcool gammaxx 300 bőven elég lesz rá 6k kb
tápból bőven elég kissebb is pl az 500as verziója ennek de egyébként teljesen jó
Ha csak full hd-n fogsz játszani a gtx 970 jobb választás lenne a 390 helyett
Viszont így hogy megspórolod a hűtő árát lehet bele férne egy r9 390X is és valami jobb hűtés rá sapphire vagy msi
És a ház se lesz jó választás csak 300mm-es vga fér bele
a 3ventis kártyák álltalában 31körül vannak helyette zalman z3 plus jobb lenne
MSI H170 Gaming M3 alaplap 35 316 Ft
Intel Core i5-6600 processzor 68 378 Ft
Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/16 memória 25 029 Ft
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 14 783 Ft
Corsair 500W CX500 CP-9020047-EU tápegység 18 345 Ft
Zalman Z3 Plus fehér számtógépház 14 010 Ft
Ezeket pcx-ről
GIGABYTE GV-R939XG1 GAMING-8GD R9 390X 8GB GDDR5 PCIE
Ezt pedig iponról rendeld 126.756ft
Így jobb ssd, jobb ház és jobb vga van összesen 302ezer lenne
#4 modularis tap azert nem art, hamar fapados kerul egy 390X ala legalabb M legyen
elvileg az 2ventis es 24cm es vagyis meglepoen kicsi
Zalman Z3 Plus fehér számtógépház
ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy nincs ehhez hasonló ház ár és paraméterek alapján? mert a fehér az kicsit necces.. :/
Az előbbi "Zalman Z3 Plus fehér számtógépház
ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy nincs ehhez hasonló ház ár és paraméterek alapján? mert a fehér az kicsit necces.. :/" Kérdésem tárgytalan! :)
Az Alaplapot,Procit inkább AMD-re csrélném.Teljesítményben sokkal jobb pl. egy FX-6300 -as, és jóval olcsóbb is.
A videókártyád jó lenne, ha a Sapphire lenne !! Hidd el,nekem ugyan ez volt,fél év alatt kifeküdt.Kicserélték garanciába egy Sapphire-ra,azzal az ég világon semmi baj nincs.A tápegységed kevés lesz ehhez a confighoz !!
Minimum 750 wattos kell hozzá,a vga miatt !!
És ne Crosshairt,hanem Chieftek-et vegyél.A Crosshair a márkás tápok alja.Jó szar.
A 3 winyót hanyagold..
Ha SSD-t teszel bele,akkor a többi meghajtó is SSD legyen.
A hűtésed jó,de a súlyára figyelj oda !! Ha túl nehéz,húzza az alaplapot!!
Ajánlom helyette inkább a Scythe Big Shuriken 2 -est,amin 1 nagy csendes ventilátor van,és sokkal hatékonyabban hűt.
És a gépház sem jó. Nem fog benne elférni a VGA.Tudom,mert nekem is ki kellett a fém részéből vágni 5 cm-ert. :D
Amiket leírtam,mindent saját tapasztalataimból írtam,nem hallottam,sőt nem is könyvekből tudom. :D
25 éve ezzel foglalkozom. :)
Még annyit hozzá tennék, hogy olyan alaplapot válassz,ami tudja kezelni a memoria 2133 Mhz-es sebességét !!
És mikor összerakod a gépet,ne felejtsd el a memoria késleltetési időzítését többre állítani,mert auto beállításnál nem kapcsol be a gép ha a 2133-as sebességet választod ki !!!!!
Ezt sokan nem tudják,és viszik vissza ilyen esetben a pc-t hogy rossz. A szerelők pedig lehúzzák jól pénzel.
Pedig csak egy fél perc a beállítása. :) Persze ha értesz hozzá.
#8 akkor szerintem mással kéne foglalkoznod
Hogy lenne már erősebb egy 6. genes i5-nél az fx 6300
mikor egy 4. genes i3 is erősebb tud lenni
Giga hűtése tényleg nem a legjobb hangosabb is mint a többi de teljesen elfogadható szinten van
A vga összesen 275W-ot fogyaszt a proci alig 65W az összes többi 50w az egész gép 400W-ot fogyaszt majd maximum minek a 750W-os táp?
Corsairból a CX széria teljesen megbízható nincs vele probléma
Wtf miért kéne hogy a többi is ssd legyen? ekkora hülyeséget még nem hallottam
Hűtésnek meg még mindig elég egy 6000Ft-os hűtő mivel ugysem tuningolja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!