Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 100E FTból összelehet rakni...

100E FTból összelehet rakni egy olyan pc-t amit játékokra akarok használni?

Figyelt kérdés
Kb. 100E Ft-ot (vagy 100E körüli összeget) szánnék egy olyan gépre amin megy minden mai játék maxon vagy max közelben. pl. Bad Company 2 stb. meg más nagy gépigényű játék. Monitor,egér,bill., ilyenek nem kellenek csak maga a gép. Az AMD vagy Intel termékek jobbak? Köszi, kicsit hosszú lett. :)
2010. márc. 29. 20:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

"A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:27"

Fenti tanult kolléga konfigja is jónak tűnik, de azért kiegészíteném pár sorral.

Az ATi és az nvidia is szereti átnevezni a kártyáit.

Utána kéne olvasni az 5400-as szériának, mert lehet nem egyéb mint egy DX11-el kibővített 4600-as chip. Azaz lehet hogy a DX11-et támogatja, de mit sem ér ha azt csak szaggatva nehezen és alacsony FPS mellett képes. Mert ok elmondhatod, hogy tudja és futtathatsz rajta DX11-es progit csak inkább 15-20 FPS-en a DX11-es környezet vagy DX10/10.1 30 dupla annyi FPS-el?

Az intelbe meg belekötnék, (de nem nagyon mert az 1156-os alaplap sem rossz vétel!), ugyanis két érvem van ellene.

Egyik az intel Tic-Tac stratégiája ami minden 4 évben új architektúrát akar bevezetni. Ettől már csak 2 évre vagyunk 2012-ben várható valami új - ez a TIC, és két tic közt félidőben jön a TAC amikor csinál egy bővítést egy upgradet az architektúrán azzal lenyomva az előző árait valamennyire. Igaz az intel jelenleg erősebb mint az AMD, de nem az i3 proci. az i5 45 000 Ft-ért megveri a legújabb és legerősebb AMD 965 X4-est is, de ugye itt nem erről van szó. Persze az alaplap lehetőséget ad egy későbbi fejlesztésre i5 vagy i7 irányban.

Igaz ami az intel mellett szól, hogy VGA független. A chipsetjei támogatják az SLI-t és a Crossfire-t is, míg az AMD alaplapok csak a saját ATi kártyáik duplázását azaz scak a CrossFire-t támogatják. Az olyna legendák, hogy ATi chipest nem ugyanolyan jól hajt nVidiát vagy fordítva pedig hülyeség. Több haver AMD alapon használ nVidiát (én spec inteles vagyok, de ATi kártyával :D).

Szóval ha nem gondolkozol vga kártya duplázásban akkor ez nem szempont neked.

De jó tanács. Két olcsóbb középkategóriás kártya még mindig olcsóbb tud lenni egy felső kategóriásnál és még mindig simán meg tudja verni.

Pl egy 4850 X2-es kártya kevesebből jön ki mint egy 4890 csúcs gyárituningos kari, de simán befogja.

Olvass utána pár tesztnek mert sokat segít.

A prociból se vigyen el a GHz. Egy 2.6-os 4 magos megver bármikor egy 3.2-es 2 magost. És még fontos az ATi 4-es szériájú kártyájáig meg az nVidia GTX2-es sorozatáig egy kétmagos 3 GHz-es proci bőven elég, kihajtja őket.

Ha kérdésed van prohardver.hu, tom's hardware Guide (ez angol, de a legjobb).

2010. ápr. 1. 12:24
 12/18 anonim ***** válasza:

Még mindig az előbbi vagyok.

Most néztem meg mit is akarsz futtatni.

Na Bad Company 2-höz (tegnap jött meg nekem is :D), már kell vas. Nem tudom mit kezdene vele egy 4650-es de jövő héten be tudok számolni mert a fentebb levezetett konfig itthon elérhető (nem az enyém de letesztelhetem neked).

viszont ha erősebb és újabb játékokat akarsz futtatni akkor sajna azt kell mondjam 200 E Ft-ban kéne gondolkozni. Jobban kinyitná a lehetőségeket.

Pl abból már futná Core i5-re vagy egy gyengébb (de még így is masszív) Core i7-re meg 4 Gigára, SLI vagy akár valami új kártyára (ne felejtsük el jövő jéten jönnek az új GTX470/480-as kártyák az nVidiától, DX11-es és várhatóan ATi gyilkos lesz mind, persze horror áron de ezzel mégis lenyomva a mostaniakat). ATi fanok most ne bántsatok pls!

Most egy 100 E Ft-os gép akármilyen jó is 1, másfél év alatt elavul lassan.

2010. ápr. 1. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Inkább AMD.Jobban megéri az árát ,és anyi pénzért jobb is.

AMD Phenom II X2 550

ATI 4870

3 Gb. RAM (vagy 3.5)

ASUS M2 N68 alaplap

400W táp(sztem ennyi xartig elég nekem is 400 van és elég.)

Ezen maxon fog menni,és nem kell feltelepítened 64 bites Windowst ,hanem maradhat a 32-es.Igy its alright!

Jah és Win7-et rá és DX10-et.

2010. ápr. 1. 16:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok és hozzászólnék 12.29-hez.:

Ha csak a cuccokat veszi meg bele ,akkor xartig kijön 100 Ft.-ból.Pl. a fenti konfig ,amit leírtam (a 4870-est kicserélném egy 4850-re.Az is bőven elviszi a mai gémeket és azért jóval olcsóbb,mint a 4870.)

Proci 20 ezer

HD 4850 25ezer

Alaplap 10ezer

3 Gb. 1333 mhz. RAM-19ezer(4 Gb. 800 mhz RAM 21ezer(amelyiket akarod))

És 4-6 ezer Ft. között lehet venni egy jó 400-450 W-os tápot.

így is a végösszeg dúrván 83 ezer Ft.

Nekem Athlon II X2 250 -em és 9800 GT-m van és így is minden game megy MAX-on .

Meg úgy is sztem játékra jobban megérné egy konzol.Jobb élvezetesebb rajta játszani,mint PC-n és már napjainkban hamarabb és már több játék jön ki konzolra,mint PC-re.

Pl. egy Xbox arcade 40 ezer körül van használtan + egy flash bele .Na legyen 55 ezer.így se 100 ezer.És a netről tök ingyen letölthetsz rá game-eket.És játszatol ,mint állat!

2010. ápr. 1. 16:34
 15/18 anonim ***** válasza:

16:34-esnek

Szerintem az alaplapon nem kellene spórolni, inkább vegyen abból drágábbat hogy később fejleszteni tudja, VGA-nak 4770 bőven elég az meg hogy 400W-os tápot 4-6 ezerért. Az ilyen árba tartozó tápok(Codegen, HKC és noname társaik) közel sem tudják teljesíteni a névleges teljesítményt, én meg nem bíznám a gépem egy ilyen tápra.

Csak egy elrettentő példát raknék be:

[link]

Ez egy HKC táp(volt)

Névlegesen 550W de közel sem tudta ezt a teljesítményt meg is lett az eredménye.....

2010. ápr. 1. 17:02
 16/18 anonim ***** válasza:
Én mindig nVidia-ás voltam videókártya terén, és az is maradok... Készülök megvenni egy GTX 480-at, minden álmom:)
2010. ápr. 1. 23:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok aki sokszor hosszászólt az előző irományaihoz. Most megint bepofázok. :)

Egyik tanult kolléga már mondta felettem (s egyben utánam szólva), hogy Alaplapon nem éri meg spórolni.

Ezt megint kihagsúlyoznám.

OK ne egy 60-80 e Ft-os lapot nézz ki, de ha az egyik 20 a másik 24 akkor nézd meg a specfikációját a lapnak és lehet érdemesebb a drágábbat választanod.

Ebben az árkategóriában amit TE akarsz én is az AMd-re szavaznék. Intel erősebb, nekem is az van, de sokáig AMD-s voltam és ki tudja lehet még az leszek valaha.

VGA-ból, meg nVidia a király, bár ATi-t használok mert az meg jobb ár érték aránnyal bír. No meg az nVidia nagyon nem sietett a DX11-el meg a GDDR5-ös ramokkal. :S Ehh...

Azért a GTX200-as széria az én szememben elég csúnya mélyrepülés volt saját magához mérten. Ár/érték arányban.

De erről NE itt vitázzunk hanem segítsünk jót találni. ;)

Mégvalami srácok!

Próbáljátok meg félretenni hogy miben hisztek és mit szerettek!

Ár/érték/tesztek, mert ez segít a kérdezőnek nem az, hogy ki mit szeret és miért ajánlja.

Ja egyébként ma próbáltam ki a BC2-t. Egyrészt fuck EA mert idióta módon nem találja az accountomat, másrészt meg:

E8400 C2D procc és egy Sapphire 4870 Toxic + 4 GTB OCZ Reaper DDR2-es RAM

Alaplap P45-ös chipsettel szerelt Gigabyte és a játék Full HD-ben mindent kimaxolva akadásmentesen fut.

Talán a téli pályán tapasztaltam egy kicsi laggolt amíg berepült a kamera, FRAPS nem akart futni pontos esést nem tudom de legkevesebb 15-18 lehetett szemre, és mindössze egy-két másodpercig aztán elmúlt és megint folyamatossá vált.

Mindezt annak ellenére, hogy 4 magos procit javasolnak meg a fórumok a négymagosra optimalizásáltól hangosak hogy miért nem támogatja jól a VGA kari stb stb. Nekem jól megy. Majd még onlineban is megnézem ha EA magára talál és megoldja a problémámat.

2010. ápr. 3. 12:40
 18/18 anonim válasza:
100 ezer körül én egy konzolon gondolkoznék el a helyedben(főleg a ps3-ra gondolok).Játszani még évekig jó,office-ra meg torrentre meg jó egy gagyi párezres gép is.
2010. ápr. 5. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!