Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tp-Link router beállítás?

SanyaZ kérdése:

Tp-Link router beállítás?

Figyelt kérdés

Adott egy Tp-Link TL-WR841N router aminek az Easy Setup Assistant telepítő cd-je szart sem ér és egy ADSL2 D-Link modem egy Invitel-es nettel. Probáltam a webes felületen is de nem sikerült az se.. Továbbra is "nincs internetkapcsolat".

Valaki adna egy részletes instrukciót?

2016. febr. 6. 00:28
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Röviden a WAN beállításoknál kiválasztasz egyet (én nem tudom, neked milyen van, de nagyon valószínű, hogy vagy Direct IP-t, vagy Static IP-t, vagy PPPoE-t kell választanod)

PPPoE-nél jelszó van, ha kaptál olyat, akkor az lesz.

Oda bepötyögöd, és vezetékessel elvileg készen is vagy, a wifi beállítása egy külön művészet lesz (WPA2 PSK, stb..).

2016. febr. 6. 01:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Nehogy azt hidd h nem probaltam vegig az Ip-ket..
2016. febr. 6. 09:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Miért nem csatlakozik?

[link]

2016. febr. 6. 09:49
 4/10 MGéza ***** válasza:
Az admin jelszavát módosítottad? Alapértelmezésben az is admin, csak szólok, hogy nem a saját adsl jelszavadat kell oda bepötyögni, hátha itt rontottad el. Esetleg próbáld meg a másodlagos kapcsolódást is engedélyezni dynamic IP-vel.
2016. febr. 6. 11:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Oda szerintem a szolgáltatótól kapott felhasználónév és jelszó kell. Az admin/admin páros a router kezelőfelületére való belépéshez kell.
2016. febr. 6. 15:46
 6/10 MGéza ***** válasza:
0%

Nem, a leírás szerint nem. Azt előtte kell beállítani, amikor a routert telepíti. De semmiképp sem jó ez a bejelentkezés. Vagy admin/andin-nak kéne ott szerepelnie, vagy normál felhasználónevének és a jelszavának. Ez a párosítás így sehogy sem stimmel, szerintem a tisztelt kérdező valamit félreértett. Kérdező, ez szerint próbáltad? Nem maradt ki egy lépés sem?

[link]

2016. febr. 6. 16:26
 7/10 MGéza ***** válasza:
0%
*admin/admin-nak. Igazán nem kéne lespórolni a szerkesztés gombot...
2016. febr. 6. 16:27
 8/10 anonim ***** válasza:

@MGéza: Oda nem kell a router jelszava, a leírás szerint sem, te valamit nagyon félreértettél.

Jó, hogy a kérdező rakott screenshotot, mert egyből látszik, hogy azt rossz helyre írta, oda a szolgáltatótól kapott adatok kellenének.

(MAC címet is lehet, hogy klónozni kell, de előbb meg kell próbálni a rendes jelszóval, valószínűleg úgy lesz jó)

2016. febr. 6. 20:56
 9/10 MGéza ***** válasza:
Nyilván félreérthettem, szerintem még az életben nem állítottam be routert... Csak most nem ugrik be, mikor melyiket kell megadni. Arra utaltam utolsó hozzászólásomban, hogy sehogy nem stimmel és a kérdező nyilvánvalóan félreértette a leírást. Ugyanis az "admin" felhasználónévhez nem szokott ilyen hosszú jelszó tartozni, hacsak valaki meg nem változtatja.
2016. febr. 7. 00:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen amugy megoldodott egybol.. A szolgaltatos jelszo felhasznalo nev kell.
2016. febr. 7. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!