Kell-e aggódnom ha az alábbi jelenséget tapasztaltam a PC-m tápegységével kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Megnéztem "Everest" diagnosztikai szoftverrel a kijövő feszültségeket. +5 V helyett 4,71 Voltot mutat. Az egyik USB-aljzatra egy pici Aurdino-panelt rákötve (ami úgy tudom 40 mA körül vesz fel áramot) ez az érték lecsökken 4,6 V-ra. A tápom egy Mercury, a névleges teljesítménye alapján nincs túlterhelve. Rendben van ez?2016. febr. 5. 11:20
2/7 A kérdező kommentje:
Nálam két éve van, de nem én vagyok az első tulaj. Szóval nincs infóm.
Rámértem arra az állítólagos "4,6 V"-ra multiméterrel az Arduínó-panelon, valójában 4,1 V-ot láttam. Azért ez már aggasztó, nem?
2016. febr. 5. 11:30
3/7 Lord Hidan válasza:
A mercury tápok különösen rossz kategóriájú tápok
Jó pár rajta is van a nem ajánlott tápok litáján tápok legalja kb
4/7 anonim válasza:
Mindenesetre szoftveres mérésnek sosem szabad hinni, fogj a kezedbe egy multimétert.
5/7 anonim válasza:
Rámért, aszerint még nagyobb az eltérés. Szerintem cseréld a tápot valami márkásra.
6/7 anonim válasza:
Nem tudom, nálam is van hogy irreleváns értékeket ír
12 helyett 15,6 stb.
De műszerrel rámérve 12.2V.
7/7 anonim válasza:
ilyen egy jó táp ;)
https://www.youtube.com/watch?v=XhCnwiWBbUY&list=WL&index=75
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!