Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vastag falú vályogházba...

Vastag falú vályogházba milyen wifi-s routert ajánlotok?

Figyelt kérdés

2016. febr. 4. 14:18
 1/10 Molyolo ***** válasza:

Anyagi keret?

Bár 10 felett kezdődnek a normálisak.

2016. febr. 4. 14:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Az anyagiakat most még mellőzném, egyelőre csak a technikai adatok érdekelnének, hogy minimum mit kellene tudnia a routernek, mert nem értek hozzá, még nem volt ilyen eszközöm.

A vásárlást későbbre tervezem.

Jelenleg egy T-homos Cisco modem/routerem van, de kicsi a hatótávolsága, csak a szobában működik.

2016. febr. 4. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Erre a használatra valami nagyteljesítményű kültéri AP-t ajánlanék. (természetessen beltéren is használhatóak) A normál routerek 100mW adóteljesíménnyel redelkeznek. Ezek pedig 500mW-ot tudnak. Egyetlen hátrányuk, hogy nincs rajtuk a vezetékes net megosztására szolgáló LAN portok.

Pl 60Mbit/s nethez ez elég: [link]

2016. febr. 4. 14:50
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

A plafon vékonyabb.

Tedd fel a padlásra.

Gagyi Dlink router beteriti a 100 nm. /T-Homos ajándék/

2016. febr. 4. 15:36
 5/10 A kérdező kommentje:
Ehhez mit szóltok? [link]
2016. febr. 4. 17:04
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez már nagyon szakállas, kb.10éves tipus. Kábelen maximum 27-30 megát, wifin pedig 19Mbit/s sebessére képes. Akkor inkább ezt [link] vagy ezt: [link] vedd meg.
2016. febr. 4. 17:54
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a linkeket.

De mind a kettő jóval 10000Ft alatt van és azt írják, hogy olyanokat nem érdemes venni.

Amit én linkeltem, az pedig majdnem 18 ezerbe kerül.

Lehetséges lenne-e az, hogy rosszabb lenne a drágább?

2016. febr. 4. 18:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Mint ahogy már írtam hardveressen egy nagyon öreg tipusról van szó. A wifije is 802.11g 54Mbit/s elméleti, de a gyakorlatban csak 19Mbit/s tud. Valamint amiket linkeltem azok 5dBi antennával rendelkeznek, ez pedig csak 3dBi-sel. Ilyen áron már gigabites lan/wan, és usb portal rendelkező routert tudsz venni. ( Nekem egy 5éves 13000Ft-os TP-LINK TL-WR1043ND V1-em van, valamivel nagyobb a hatósugara, mint az említett Linksys-nek).
2016. febr. 4. 19:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Professzionális szinten állítólag az a hozzáállás, hogy a 100%-ig stabil wifi biztosításának egyetlen módja van: minden szobába külön hozzáférési pont, amelyek egy vezetékes routerbe vannak bekötve LAN kábellel. Ez a megoldás vályogházban is működne. Gondolom, hozzáférési pontból a legolcsóbb is megteszi, routerből meg jó a wifis is (ami egy AP-t ki is vált)
2016. febr. 24. 14:06
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Valószínűleg az utolsó hozzászóló javaslatát fogom alkalmazni.

Remélem, hogy beválik majd.

2016. febr. 25. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!