Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes gigabites routert venni?

Érdemes gigabites routert venni?

Figyelt kérdés

Laptop gyártói adatlapján ezt találtam: LAN: 10/100mbps, WLAN: Dell™ Wireless 1705 802.11b/g/n.

Érdemes gigabites routert vennem, ha leginkább wi-fin lenne használva a laptop? Feleslegesen nem akarok pénzt áldozni rá.

Köszönöm a segítséget előre is.:)

2016. jan. 31. 19:57
 1/7 BM-Striker ***** válasza:
100%

Nem érdemes nem gigabiteset venni.

Ami nem gigabites az vagy régi model vagy vacak benne chipset.

Neked ez lenne jó:

[link]

Vagy ez:

[link]

2016. jan. 31. 20:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

BM-Striker hozzászólását kiegészíteném azzal, hogy mindkét Routert is lehet okosítani. A tp-link WR1043ND-ra, hirtelen kidobott egy openWRT-s okosítást - [link] (FIGYELEM! A cikk, mivel több éves, ezért is, a tp-link WR1043ND egy korábbi router veriójához készült).

Az Asus routereket is lehet okosítani: [link]

Ezzel az a jó, hogy ha a laptopodat máshova viszed, akkor még Seed servert is tudsz varázsolni otthonra, de printer szerverként is tud funkcionálni.

2016. jan. 31. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, de szerintem kb. 40 megabites netig jó a 10/100-as portokkal operáló is.

G.

2016. jan. 31. 20:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az eddigi válaszokat. Ahogy utánaolvastam más fórumokon, ott is csak a gigabites routereket ajánlják. Még, ha nem is a legolcsóbb, akkor marad az.

Még annyi, olvastam, hogy panelba jobban ajánlott a dual band eszköz. ASUS RT-N56U-t néztem. Hasonló árkategóriában mint amit linkeltetek is. Ez is jó lehet?

Köszönöm!

2016. jan. 31. 21:12
 5/7 A kérdező kommentje:
+ Az ilyen 10/100-as hálókártya, ami a laptopomban van az gyakorlatban kb. mennyit bír? Mármint mennyi a max sebesség?
2016. jan. 31. 21:13
 6/7 BM-Striker ***** válasza:
100%

A géped támogatja a Dual band-et?

Mert egyébként a N18U adja a legjobb jelerősséget.

2016. jan. 31. 21:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Pontosan nem tudom, de én inkább a nemre tippelnék, nem egy mai darab. Akkor inkább marad az általad linkelt ASUS RT-N18U.

Köszönöm még egyszer.

2016. jan. 31. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!