Ti hisztek ennek a két laptop tesztnek?
Létezik ilyen?
Nem akarom egyiket sem megvásárolni, csak kicsit furcsák nekem a belső komponensek hőfokai.
Létezik, hogy az Acer, amelyik i5 6300HQ.val és GTX950m-mel játék alatt 60 illetve 56 fokos legyen, míg a 150.000! Ft-tal !! drágább Dell7559 i7 6700HQ-val és GTX960m-mel 97 és 82 fokos legyen játék alatt?
,,Örömmel jelenthetem, hogy nagyon jól sikerült a gép hűtése. A dupla ventilátoros rendszer simán megbirkózik a négymagos cpu és a középkategóriás vga által termelt hővel, túlmelegedésből adódó órajelvesztés még benchmark programokkal is elenyésző, a cpu tartja az alap 2,6 GHz-es órajelet, de a turbo módba ilyenkor nem lép be, a vga esetén a core órajel átlaga 1,2 GHz-ről 1,1-re esik. Ebben a remek és halk hűtésen kívül annak is szerepe van, hogy a Dell mérnökei nem olyan szívbajosak, mint más gyártók, a cpu-t simán engedik 97-98 fokig melegedni, a gpu-nál pedig 83 fok volt a maximális hőmérséklet a 15 perces stressz teszt végén."
Én vagyok lemaradva vagy az Acer ilyen jó egyventillátoros hűtőrendszert bírt megtervezni?
Mind a két processzor 4 magos, csak az i7 emellé még képes 8 szálon is dolgozni, mind a kettő 45 Wattos TDP kategóriás.
Ráadásul mondom a Dell 2 ventillátoros...
simán igaz lehet, ugyanis
- 1db acer hűtő(ránézésre nagyobb, mint a dell 1 hűtője), és mint tudjuk légszállításnál ez fontos
- ha megnézed a táblázatokat a végén, írják, hogy átlagos játéknál az acer már hangos, míg dell közepesen hangos(sőt benc alatt is), tehát ebből arra lehet következtetni, hogy eléggé lassan pörögnek a ventijei
- arról nem is beszélve, hogy a dellben erősebb vga van, természetesen ez több hővel is jár, ami laptop esetén megint nem jó dolog azt elvezetni
A két kártya között van ~100 MHz órajel különbség és DDR5 sebességű a GTX 960 javára és 4GB (amit úgy sem fog játék alatt kihasználni, mert a memória nem számol, az -m végződésű mag pedig úgy sem képes mindent extra beállításokkal futtatni, de még az asztali GTX 960 sem).
A kisebb átmérőjű ventillátortól én nagyobb sebességet várnék, akkor a Dell ezt 400.000-ért jól elQrta szerintem.
Értem én, hogy márka és anyagminőség de abba azért elvárnék egy normális kellemes hűtést.
Acer jól csinálja. Inkább legyen hangos, de ne 100 fokos.
Ami a hangot illeti ráköti a csóka külső hangszóróra.
Szerintem.
Az a 100MHz különbség nem mond semmit, ugyanis teljesen más a core a vga-n.
Ha azonos lenne, akkor mondana valamit is.
Ez olyan, mintha az autó motorok fordulatszáma alapján mondanád, hogy egyik több hőt termel mint a másik.
Vegyünk egy példát egy Matiz 0.8L-es motorja 3500-as fordulaton, vagy egy 4,2L-es amerikai V8 motorja 3000-es fordulaton termel több hőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!