DVD olvasó csere után nem tölt be a gép. Mit tegyek?
Kicseréltem, de indítás után ezt írja ki: Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Bármit csinálok nem indul. Visszatettem a rosszat,mert ha nincs benne egy sem, akkor ugyanezt írja ki a gép és nem indul,tehát vissza a rosszat, amivel addig elindult csak nehezen olvasta be a lemezeket, és azzal is ezt írta ki. Pedig az volt benne. Most konkrétan nem tudom elindítani a gépet és le kellene szednem róla a fotóimat. Segítsen valaki!
a dvd olvasónak semmi köze a gép bootolásához az a lényeg, ha IDE-s a vinyód, mennie kell bele a TÁPból egy ilyennek: [link]
és egy széles szalagkébelnek, amit linkeltem
A DVD olvasóba ugyan ez, de azzal akármit csinálhatsz, attól nem függ a géped
nem mindegy, ha egy szalagkábel megy a vinyóba meg a dvd olvasóba is, a vinyón meg a dvd olvasón is van egy kis ábra MASTER és SLAVE.
Az a lényeg, hogy amelyik eszközön, tehát a vinyón a pöcköt MASTERRE rakod akkor a kábel végére kell rakni, a dvd olvasót pedig SLAVE-re rakod a pöcköt akkor azt a szalagkábel közepére kell dugni
nem nézlek, nem érthet ehhez mindenki én se vagyok profi :D csak nehéz így megmagyarázni :D
Az a kis pöcök a JUMPER, amit 3 helyre tudsz variálni
van 1 vagy 2 szalagkábel a gépedben, ezeknek a kábeleknek 2 csatlakozó vége van.
Attól függ melyik csatlakozójára dugod a winchestert és melyikre a DVD olvasót, hogy hol áll a kis JUMPER, ami a dvd olvasón és a winyón is van. Van rajtuk egy kis ábra, ami megmutatja hol kell állni MASTER vagy SLAVE.
Ha megy winchestert MASTERRE rakd a kis jumbert rajta és dugd a szalagkábel végére. A DVD olvasót pedig rakd SLAVE-re a jumpert és dugd a szalagkábel közepére. De lehet fordítva is csak úgy tudom a MASTEREN lévő eszköz több erőforrást kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!