A fejlődés miért lassult ennyire le a számítástechnikában?
Míg akkor első generációs i7-ek voltak most jöttek ki a 6. generációsak
Ramok is rendesen feljődnek szerintem nemrég még 4gb elég volt bármire sokaknak már 16gb a minimum pedig 8is elég bármire persze nem biztos hogy sokáig
Fejlődnek rendesen a ramok vannak 64gb-osak is csak nincs olyan ami követelné azt azért tudnak annyira optimalizálni hogy ne keljen hirtelen 5x akkora ramigény
A pontos okát nem tudom, de nézd a jó oldalát. Legalább nem kell olyan gyakran gépet fejleszteni, ha pl. játék a cél. Mellesleg én a Pentium 4-el is ugyanúgy elvoltam, mint most az i5-tel elvagyok. Ha szükség lesz szélesebb körben is nagyobb HDD méretre, akkor csökkenni fog az áruk, de most inkább az SSD fejlődik, már kinőtte a SATA3-at.
4K-hoz pedig sokkal erősebb hardverek kellenének.
Hol voltak 10 éve az okostelefonok. Hol vannak most? Az ARM? A kisfogyasztású processzorok?
G.
Az emberek 90%-ának elég az 1 terrás is. Ha majd lesz igény a nagyobb vinyókra, akkor olcsóbbak lesznek. Addig viszont rétegterméknek számítanak, azaz nagyon drágák.
Nekem pl 500 gigás vinyóm van, de ez is bőven elég. Max 300 gigát használok ki.
tudsz venni tobb hdd t... mi bonyolut ebben?
hogy olcson nem jutsz nagy kapacitashoz? hat szerintem kicsit olcsobbnazert mint 8eve
10 ev még nem telt le ezt is vedd szamitasba a te viszonyitasod alapjan
honan tudod hogy 2018 ra ne lenne 10TB os tarolo? talan ssd lesz es talan olyan áraranyban mint most az 1TB hdd ...
es azzal is egyetertek hogy nem csak a tarolokapacitas novekedesevel kell merni a fejlodest
amugy szerintem 8eve sem voltak olyan SD kartyak mint ma, csak hogy valami olyant mondjak amit mindenki hasznal...
Nem állt le a fejlődés pc vonalon sem, csak más irányt vett. Eddig pl prociknál a teljesítményt növelték az egekbe, mostmeg a teljesítmény/watt arányt, hddnél meg a gb/mm^2-t növelik, hogy ráférjen egy lemezre(akár kisebb) az ami eddig csak 4-5 nagyobbra fért rá, ezzel szintén csökken a fogyasztás, hangkibocsájtás, és még tovább is lesz jó a cucc.
De az tényleg igaz, hogy lelassult a fejlődés, mert amit ezzel a technológiával el tudunk érni gazdaságosan, azt már majdnem elértük.
Mondjuk félni sem kell, már rég ki van találva, le van fejlesztve a jövő új nagy csodája, csak nem adják ki még a gyártók, mert ezt is veszik mint a cukrot az emberek
"A fejlődés miért lassult ennyire le a számítástechnikában?"
Másképp fejlődnek a dolgok. Igen, a gta 5 egy felfejlesztett 8 éves gépen is elfuthat mediumon, de nézd a jó oldalát: nem kell állandóan pénzt költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!