Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Barátom laptop töltője szétsza...

Szekerczés Roland kérdése:

Barátom laptop töltője szétszakadt, rosszul kötötte össze a töltőt bedugta és laptop nem kapcsolt be, v valakinek valami ötlet?

Figyelt kérdés
Vettek egy után gyártottat és úgy sincs semmi élet erő, még a ledek sem égnek. A töltőt az működik mivel az én laptopomat töltötte. (asus x552cl-sx136d)
2016. jan. 29. 14:24
1 2
 1/20 Lajos54 ***** válasza:

Ha "rosszul kötötte össze" - gondolom, felcserélte a két vezetéket - akkor fordított polaritással kapott feszültséget a laptop.

Ha szerencséje van, akkor csak egy biztosíték égett ki ( már ha van egyáltalán a laptopban), vagy valamilyen "önvédelmi áramkör" adta meg magát.

Rosszabb esetben a felcserélt pozitív és negatív vezetékek miatt kinyiffant a laptop valamelyik áramköre.

Ilyesmire azért jobban oda kellene figyelni...

Legcélszerűbb szervizbe vinni, mielőtt még komolyabb baja lesz.

2016. jan. 29. 14:35
 2/20 anonim ***** válasza:
Hogy lehet rosszul összedugni egy töltőt?
2016. jan. 29. 14:40
 3/20 A kérdező kommentje:
Igen felcserélte a kettőt, szervizben már volt ott azt mondták alaplap csere de csak lehet vele valamit csinálni mivel az alaplapot megnézve sehol semmi rendellenesség, maximum a töltő foglalat néz ki belülről egy kicsit csúnyán.
2016. jan. 29. 14:41
 4/20 anonim ***** válasza:

Írd már le pontosan a töltő márkáját, vagy egy képet tegyél már fel,kérlek, mert már komolyan érdekel, hogy hogyan lehet egy töltőt rosszul összedugni.

Ez egy utángyártott Asus töltő:

[link]

2016. jan. 29. 15:06
 5/20 A kérdező kommentje:
Az eredeti töltőt kidobták, én sem tudom hogy hogyan bírta ilyen szerencsétlenül összekötni.
2016. jan. 29. 15:25
 6/20 A kérdező kommentje:
Már van egy után gyártott töltő hozzá amit a szervizben adtak neki.
2016. jan. 29. 15:26
 7/20 anonim ***** válasza:
38%

Nos lehet, hogy én aludtam át az elmúlt 10 évet, de ez úgy néz ki, hogy:

- a fali konnektorba dugod a trafó 230-as csatlakozóját

- a laptop töltő speciális végét a speciális foglalatba, ami a trafón van

- a töltőkábel másik oldalán a csatlakozót a laptopba

Namármost ezeket képtelenség felcserélni...

itt az érintett töltő képe: [link]

2016. jan. 29. 15:26
 8/20 pinkpancser ***** válasza:
Az, hogy nem látsz problémát az alaplapon, nem jelenti azt, hogy rendben is van. Elvileg javítható lehet, csak nem biztos, hogy megéri. Egyébként pont az ilyen esetek miatt ne javítson elektromos kütyüket az aki nem ért hozzá/nincsenek eszközei.
2016. jan. 29. 15:29
 9/20 A kérdező kommentje:
Úgy látom nem sikerült felfogni, a laptop kábele szétszakadt nem pedig kihúzódott a kábel az adapter-böl.
2016. jan. 29. 15:30
 10/20 A kérdező kommentje:
És már le van írva hogy nem én csináltam hanem a barátom, és ide adta nekem hogy hátha tudok vele valamit kezdeni.
2016. jan. 29. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!