Miben különbözik az R9 380 4GB az R9 380X 4GB-tól?
persze en ratertem nvidia ajnarozasara de nem ez lett voln a lenyeg mert arrol elterelte a figyelmet
hanem
980 eladasi aranya a 970 hez merten nagyobb
mint a 390X eladasi aranya a 390 hez merten (tehat kisebb)
vagyis sajat istalon belul
vagy nem igy lenne?
Ez nem az Nvidia érdeme, hanem egyszerűen a Maxwell architektúra egy előre nem látott problémája ami SMM-ek skálázódásnál volt kapcsolatos a GK204 GPU-ban a 4GB GDDR5 VRAM esetén.
És ez nem 980 eladásait növelte, hanem 970-esekét csökkentette a konkurencia javára.
Egyénként az igaz, hogy jelenlegi állapotában Maxwell jobb játékra, mint a GCN.
A Tonga az egyetlen versenyképes AMD GPU a az alacsonyabb árszermensben, és még ott sem sokkal jobb mint a jelenlegi **6 -os kategóriájú Nvidia GPU.
290(x)/390(x) is csak jó árazása miatt fogy.
AMD-re nagyon ráférne egy alapos modellfrissítés mint a GPU-k, mint CPU-k esettében.
#23 tudsz valami infot a 390 : 390X eladasi rataja es a 970 : 980 eladasi rataja rol? szoval en egy hazon belul gobdolkodok mint irtam
azt senki se mondhassa hogy nvidia valjaban ne tudott voln a 970 felepiteserol (egyszeruen "veletlenul" a marketinges szemelyek nem kaptak meg az infot, utkozben megserult az e-mail es mas adat erkezett :P)
a lenyeg hogy az ok teljesen mindegy, a lenyeg hogy nvidianak ez hazon belul nagyon jol jott ki
(amd tol fuggetlen szemleljuk tehat, amd vel csak ugy lehet osszevetni hogy mivel gyakorlatilag teljesitmenyben jatekok alatt a 390 es 390X kozt alig van kulonbseg igy kenytelen sokkal kozelebbi arsavba tenni
amugy ez kerdeshez is kapcsolodik, mert nincs ott szerintemn14% az mar a nagyon max kulonbseg koztuk (es persze referencia kartyakat van ertelme osszevetni)
ja es a lenyeg itt hogy 380 es 380X is ezert al sokkal kozelebb arazasban
(nvidia nal meg 950 es 960 lenne erre pelda hasonlo cipoben jarnak mint 380 es 380X)
osszegezve: 970 "hibaja" kapora jott mind a 970 mind a 980 javara (vajon nem elore igy tervezte nvidia? es nem elore beterveztek hogy nvidia "jobb" de amd ott van szorosan mellette? a gyartokat csak a penz erdekli vagyis ha amd nek haszna van titkos paktumot kotni nvidia val akkor megteszi, vegulis kell a penz nagyon a kovetkezo szeriara hisz ha bebukik vele akkor mar nem igen fog vga fronton rendesen talpra allni, azt tartom erdekesnek hogy nem penzelik jobban az amd (radeon) t? miert? nem latnak fantaziat benne?
kivancsi vagyok mar nagyon mit sunyogott ossze amd, mert en remenykedtem eddig de attol tartok ujabb csalodas lesz csak, pofara eses es epic fail sorozat... (kell egy kis gyartosori hiba vagy hasonlp, az kapora jonne amd nek :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!