Miben különbözik az R9 380 4GB az R9 380X 4GB-tól?
jo hat persze :D de most kiadtak megis
amugy amd menyit lovagol még a 7970 nyirbalasain? legalabb kinyomott voln egy 280X hez melto utodot farigcsalas nelkul ugy mint R7 370 nel tette
no de gondolom igy eri meg neki felesleges mar foglalkozni ezzekel amikor a Polaris par even belul a nyakunkon van :D
370 nel nemnaz a lenyeg hogy faragott amugy is hanem hogy elodjeihez kepest nem lett lefaragva es megis erosebb es kevesebbet fogyaszt
ha amd ezt nyujtana mint 370 nel tette, es amit nvidia tesz, akkor jobb szemmel neznék ra talan en is
de igy csak felszemel nezem es egyik ujjam...
Asszem kicsit sokat ittál :D
Azért adhatták ki desktopra a fullos Tongát mert már fejlesztgetik a Fiji mobil verzióját.
A Tahitit meg azért dobták el mert már elég elavult a többi GCN-hez képest,pl. nem támogatja a Freesyncet és talán az FRTC-t,VSR-t sem + még a teljesítményéhez képest sokat fogyaszt.A Pitcairnt gondolom azért hagyták meg mert akinek ilyen VGAja van nem hiszem hogy van Freesynces monitora.
A Tonga összességében sokkal jobb mint a Tahiti.
Szerintem a Polarisra pár hónapot akartál írni :D
A 370 egy 265,nehéz elhinni hogy olyan erős mint a 270X de tényleg olyan erős.Szerintem azért fogyaszt kevesebbet mert nem szivárog annyira a GPU mint az elődnél.
nem erteted meg a lenyeget 7970 alapkbol ahogy oszegyurtak a 380X et vegul ugyan ugy osszegyurhatak voln (erre irtam hogy biztos nemneri meg amd nek) egy ""Tonga 280X"" tele minden ficsurral es 200W alatti fogyasztassal es 280X tol nagyobb teljesitmenyel
de igazad van ez zsakutca ugy hogy 390/Nano/Fury... is kint van, semmi ertelme
nem is most kelet voln ez hanem 285 idejeben kiadni... egy valodi 280X utodot sokkal jobb mutatokal
de mit lehet varni az amd tol? ilyet csak az nvidia tol lehet varni, de kapni tole se lehet :D
viszonylag megertheto hiszen ha 4GB ot full elerne akkor gyakorlatilag 980 al megegyezo lenne majdnem igy vagy a 980 t kellene olcsobban adniuk vagy a 970 t dragabban
meg igazabol mi lenne a tenleges kulonbseg koztuk? igy se nagyon van
amd vonalon osszevetve 290X es 390X et pont ezert nem veszenek mert gyakorlatilag nem sok ertelme van, ezert olcsobb jelentosen a 390X
vagyis nvidia nem kovette el ezt a hibat es nem csinalt sajat hazon belul is konkurenciat
nvidia bolcs es okos nagyon nem veletlen Istenitem
A 390x ugyanaz, mint a 290x, csak alacsonyabb gyári feszültségen, és több VRAM-mal....
Az átnevezések egyébként az OEM-ek nyomására történnek mindkét cég részről(lásd GF800M széria, ami 100% átnevezés volt. HD8000 legalább hozta az Olannd-ot.
300-as szériában is csak egy új GPU volt, a többi csak meglévő kártyák javított verziói vagy raktársöprés eredményei.
Boniare XT-k és Cape Verde-k int mobil VGA-kba kerültek, amiatt AMD alsóbb kategóriás asztali kártyái versenyképtelenek e GTX750 Ti-vel szemben. Az szerencsétlen Oland-okat csak az menti meg hogy csak GK208-akkal, és GF117-ekkel kell versenyezniük. Egy GM108 lemosná őket a pályáról.
Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy mikor lesz új 14nm-es alsó közép kategóriás GPU.
#19 en igy ertettem szemben allast:
290 <> 290X
390 <> 390X
970 <> 980
amd sajat hazon belul csinalt konkurenciat (epic fail)
nvidia epic fail olt megsem csinalt hazon belul konkurenciat
lasd azt hogy 290X t odzkodtak venni es nem igazan ajanlottak is ugyan ez maradt 390X nel is
980 nal is ez van hogy 970 sokkal jobb ar/ertekunek valott, megis biztos vagyok benne hogy 980 bol tobbet adnak el mint 390X/290X bol
no persze tobbet is gyartottak mert nvidia nem csoro, duagazdag <3 (V)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!