Amd fx 8350 vs intel i5 processzorok?
Játékra szeretnék processzort venni, egy gtx 960 2gb mellé. Melyik éri meg jobban? AMD-t (fx 8350) venni + egy OC-s lap (CM hyper 212 evo hűtőm van) vagy egy i5-t és mellé egy olcsó lapot? ha jól tudom az újabb intel procik már ddr4-es ramokat használnak. Ez mennyi vel előnyösebb?
Tehát még egyszer: játékra használom, nem munkára és tudom h az intel biztosan jobb(és drágább??), de nekem melyik kell?
táp: 530 W hamburg
Ha tényleg olcsó kell:
Intel Core I5-4460,H81/B85/H97-es lap.LG1150-es foglalatba DDR3-as RAM van még,a DDR4-es RAM csak az újabb foglatba érkezett kisebb fogyasztással.
A mai játékokra az Intel Core i5 a jobb.
Az Intel viszonylag azért jobb mert olcsóbb alaplap kell hozzá, jobb a hűtése (kevesebbet fogyaszt) és jobb teljesítmény.
Alaplapnak B85/M illik az i5-höz.
Inkább i5
Ennyiért tápból kapsz egy sirtec belsős cps-500s-t is.
nem ertelek kerdezo
4460 es 8350 ujonan azonos aru
ha am3+ ra van penzed akkor intelel mar miert nincs? nem nem procira meg lapra hanem 960 4GB minimum de i5 melle lazan nyomhatsz bika vga kat is, igy "legkisebb bika" a 380 4GB
igy mar egesz jo geped lenne...
ja ha 960 megvan akkor
szinten nem ertelek mivel mehet intelre is tobb
ha belefer Z170 + i5 (nem kell K es amelyik belefer mindegy) de a minimum! H170 legyen
mindenkepp DDR4 es rammal, szoval ha 1151 nem fer bele normalisan akkor hanyagold (vagy ha ramod van es nem valtanad)
1150 be pedig tuti beleferne egy jobbfele Z97 es lap (szinten nem kell K i5 eleg ami belefer) de a minimum H97 legyen mivel kereted ezt mindenkepp megengedi (am3+ os tervbol kovetkeztetve)
egy erosebb i5 annyi pluszt nem ad es jelentosen dragabb is mint egy normalis alaplap
960 ha sokaig nem csereled akkor meg nem is kell eros proci 2GB vram ost egy i3 is kiszolgal altalaban lazan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!